MEDYA KÖŞESİ

Muhafazakar medya kapıştı

Bir fotoğraf Zaman gazetesi ile Yeni Şafak'ı karşı karşıya getirdi. Fotoğrafı hatırlarsınız; Kelepçeli BTP'liler...

Muhafazakar medya kapıştı

GAZETECİLER.COM - KCK operasyonunda adliye önünde elleri plastik kelepçeler ile belediye başkanları fotoğraflanmıştı. O fotoğraf Zaman ile Yeni Şafak'ı karşı karşıya getirdi.

Milliyet'den Mehmet Tezkan o kavgayı yazmış; 

"Peki fotoğrafı kim çekmişti..Zaman gazetesi fotoğrafın altına şu notu koydu.. Fırat Haber Ajansı tarafından çekildi daha sonra polis tarafından dağıtıldı..
Yani PKK yandaşları çekti..
İyi de daha sonra polis tarafından dağıtıldı ibaresinin anlamı neydi?
Belli ki gümbürtü kopmuş..
Zaman gazetesi fotoğrafı bir kez daha yayımlarken altındaki imzayı değiştirdi.. Cihan Haber Ajansı’nın mahrecini koydu..
Yani fotoğraf çekme işini CİHAN üstlendi!..

* * *

Bununla da bitmediler.. Durumu kurtarmak için neden kelepçe takıldığını izah eden bir de haber yaptılar..

Haber özetle şöyle: Polisin aldığı istihbarata göre beş bin kişi bölgede gösteri düzenleyecek, adliye binası basılarak bazı kişiler kaçırılacaktı. Bu sırada polis ile baskın düzenleyenler arasında çatışma yaşanması sağlanacaktı. Polis bu nedenle kelepçe taktı.

* * *

Bu yayına en büyük tepki Yeni Şafak yazarı Kürşat Bumin’den geldi..
Hem de ne tepki..
Bumin, özetini verdiğim haberden geniş bir alıntı yapıp şöyle diyor:

“Görüyorsunuz Türkiye artık (eskiden daha makbuldü demiyorum tabii ki!) böyle bir ülke. Bir gazete, polisin kulağına fısıldadığı bir ‘sırrı’, üzerinde iki dakika bile düşünmeden okurlarına ‘bilgi’ diye sunabiliyor.”

* * *

Gelelim ‘haber hiç inandırıcı değil’ diyen Kürşat Bumin’in yazısındaki can alıcı noktaya..

“Hatırlıyorsunuzdur; yakın zamanda bu gazete işi ‘Tasfiye edilen gazete(ci)ler listesi’ yayımlamaya kadar vardırmıştı.Bana sorarsanız (da) yerinde bir öngörüydü bu. Diğerleri kimler olacak bilmem ama ‘kelepçenin sırrı’ gibi, okurların zekâsına kendince sınır koymaya çalışan haberler yapan gazete(ci)ler ülkedeki düşünce hayatı ‘medeni ölçüler’e yaklaştıkça mutlaka tasfiye sürecine girecektir”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar