MEDYA KÖŞESİ

Moderatöre canlı yayında 'Kürt' düzeltmesi!

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, canlı yayında Enver Atsever'in "Kürt kökenli" ifadesine çarpıcı bir itirazda bulundu...

Moderatöre canlı yayında 'Kürt' düzeltmesi!
GAZETECİLER.COM
CHP'li Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının tartışıldığı Aykırı Sorular'ın konuğu Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, canlı yayında Aysever'i 'Kürt kökenli' ifadesini kullandığı için uyardı.

KÜRT KÖKENLİ DEĞİL, KÜRT!

Enver Aysever, Mehmet Emin Aktar'a 'Başta Dersim Bölgesi olmak üzere genel olarak Kürt kökenli insanlarımızın yoğun olarak yaşadığı, Türkiyeli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, Kürt yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgede CHPli olmak bugün bir sorun mudur?' sorusunu yöneltti. Aysever cümlesine başlarken kullandığı 'Kürt kökenli' ifadesini, ardından eklediği ifadeler ile değiştirmeye çalışsa da Aktar, soruya cevap vermeden önce bu ifadeyi düzelttirme gereği duydu. Mehmet Emin Aktar, 'Öncelikle bir şeyi düzeltelim, Kürt kökenli ifadesini sevmiyorum. Bu ifadeyi kullanmayalım.' diyerek Aysever'i uyardı.

TÜRK DEMEDİM! TÜRKİYE VATANDAŞI DEDİM!

Konuğunun bu çıkışının ardından Enver Aysever, 'Türk demedim, Türkiye vatandaşı dedim. Onun altını çizelim.' diyerek kendisini savundu.

HÜSEYİN AYGÜN'ÜN ALIKONULMASI PKK'NIN MERKEZİ KARAR OLAMAZ

CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını yorumlayan Mehmet Emin Aktar, olayın PKK'nın merkezi bir kararı olma ihtimalinin çok düşük olduğunu iddia etti. "Bende lokal bir karar sonucu oldu. Merkezi bir kararları olduğunu düşünmüyorum. Bırakılacağını umut ediyorum." diyen Aktar, CHP milletvekilinin örgütün yerel birimleri tarafından alıkonulmuş olabileceğini söyledi.

ÇOK OKUNANLAR