MEDYA KÖŞESİ

MİT ajanı kadın muhabirin kulağına ne dedi?

Kuzey Irak'ta PKK gösterisi içinde kalan kadın muhabirin kulağına MİT ajanları ne dedi? İşte o ilginç sorunun yanıtı...

MİT ajanı kadın muhabirin kulağına ne dedi?
GAZETECİLER.COM -Gediktepe'deki PKK saldırısı sonrasında istihbarat eksiği ile ilgili olarak ilginç bir tartışma başlatıldı. TSK ve MİT'in özellikle ABD istihbaratına bağımlı olduğu iddialarına ilginç bir yanıt Serdar Turgut'tan geldi.

Turgut, köşesinde geçmişte yaşanan bir olayı aktardı ve MİT'in Kuzey Irak'taki etkisini ve rolünü anlattı.

"MİT'in sahada çalışma deneyimi hayli zengindir" diyen Turgut, geçmişte bir kadın gazetecinin Kuzey Irak'ta yaşadığı olayı okuyucuları ile paylaştı.

Uzun bir süre önce Kuzey Irak'a giden kadın bir gazetecinin başına gelenleri Turgut şöyle anlatıyor: 

"Çalışırken bir gün etrafının, makineli tüfekleriyle havaya ateş açıp PKK lehine sloganlar atan militanlarca çevrilmiş olduğunu görüyor. Doğal olarak biraz korkuyor.

Tam bu sırada, aynen o militanlara benzeyen bir kişi elindeki silahla birlikte gazetecinin yanına yaklaşıyor. Ve kulağına eğilip
, "Hiç korkmayın, siz burada, şu an Milli İstihbarat Teşkilatı'nın koruması altındasınız, güvencedesiniz" diyor.

Bu hayal ürünü bir hikâye değil, yıllar önce aynen yaşandı ve olduğu yıl gazetelerde de haberi çıktı."


Serdar Turgut bu kadın gazetecinin ismini ve gazetesini açıklamıyor, ancak geçmişte MİT'in bölgedeki gücünün dışa bağımlı istihbarat yüzünden giderek azaldığını da ileri sürdü:

"MİT bir zamanlar terörist besleyip yetiştiren bölgede insana dayalı istihbarata çok önem veriyordu.  Ancak yaklaşık 20 yıldır bunun aksadığını uzmanlar söylüyor. Teknolojiye bağlı istihbaratta ise maalesef dışarıya bağımlı olduğumuzdan bu eksiklik bizi zayıflatıyordu.
"
Yorumlar