MEDYA KÖŞESİ

Mirosoft ve Apple gözünü FATİH'e dikti!

Gül ile birlikte Slikon Vadisi'ni gezen ekipte yer alan Hürriyet yazarı İsmet Berkan, Microsoft ve Apple'ın FATİH projesi çalışmalarını anlattı...

Mirosoft ve Apple gözünü FATİH'e dikti!
GAZETECİLER.COM
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Slikon Vadisi'ni gezen ekipte yer alan Hürriyet yazarı İsmet Berkan, CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Slikon Vadisi izlenimlerini paylaşan İsmet Berkan, Abdullah Gül'ün Türk siyasetçi geleneğini aşan bir profil çizdiğini vurguladı. Vadide çalışan Türkler olduğunu kaydeden Berkan "Seattle şehrinde 7 bin Türk yaşıyor bunların 4 bini Microsoft'ta 3 bini de Boeing'te çalışıyor" dedi.

"MİCROSOFT VE APPLE FATİH PROJESİ İÇİN İNCE İNCE ÇALIŞIYOR"

Berkan, Microsoft ve Apple'ın Türkiye'nin FATİH projesi kapsamında alacağı tabletler için ciddi bir hazırlık yaptıklarını söyledi. İki dev markanın da öğrencilere verilecek tabletleri üretmek için özel bir çalışma yaptıklarını belirten Berkan, "eğitim sistemi ve ihtiyaçlarımız üzerine ciddi olarak çalıştıklarını ve hazırlık yaptıklarını gördük" dedi.

MİCROSOFT FATİH'İN TABLETLERİ İÇİN ÇOK İYİ HAZIRLIK YAPMIŞ

"Çok büyük bir para büyük bir ihale sözkonusu haliyle ili çekmemesi mümkün değil. İki şirkette Türkiye'nin yürüttüğü projeyi biliyorlar ve Türkiye'deki tartışmalara parelel bir çalışma yürütmüşler. Bu sistem kapalı olmamalı, gelişmeye açık olmalı, kağıda basılı kitapları elektronik ekrana taşımaktan daha fazlası olmalı, internete açık olmalı yönündeki eleştiriler orada da yapıldı. Microsoft işletim sistemi olarak kendi ürünü olan Windows 8'i önerdi ve oldukça hazırlıklıydı. Bir Türk firmasıylaiş birliği yapmışlar bu proje için. Kararı TÜBİTAK verecek tabii ama iki dev şirketin bu proje için ince ince çalışması benim ilgimi çekti..."

ÇOK OKUNANLAR