MEDYA KÖŞESİ

Milliyet yazarından TMSF'ye Sky Türk tepkisi!

TMSF yönetimindeki SKY Türk 360'ta sorunlar derinleşerek devam ederken Fon yönetiminin kanalda uyguladığı politikalar sert eleştiriler alıyor...

Milliyet yazarından TMSF'ye Sky Türk tepkisi!

GAZETECİLER.COM
TMSF'nin el koyduğu medya varlıkları arasında olan SKY Türk 360'ta kriz üstüne kriz yaşanırken Fon yönetiminin politikaları sert eleştiriler almaya devam ediyor. Milliyet'in usta TV yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde TMSF'nin SkyTurk 360'ın genel müdür Tolga Alişoğlu'nu kovması ve kanalı oyuncağı gibi kullanmasını eleştirdi. Koloğlu, "Döngel Karhanesi" filminden verdiği örneklerle Fon yönetimini yerden yere vurdu.

İşte Koloğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

TMSF TELEVİZYON YÖNETEMEZ

Hep aklıma “Döngel Karhanesi” filmi gelir TMSF denince. O film, gayet güzel özetler durumu mizah soslu bir halde. Senaryonun gerçek halini SKYTURK360’ta görüyoruz. Batan şirketi tekrar hayata döndürmekle onu kendi malı gibi idare etmek arasında ince bir çizgi vardır. TMSF’nin “Benim oyuncağım” hastalığı ilk değil. Kral TV’de yaşandı. Şimdi SKYTURK360’ta yaşanıyor. Genel müdür Tolga Alişoğlu ile anlaşamamışlar. Yayıncılık anlayışında tabii ki.
Alişoğlu’nun kanalı nasıl yönettiği konusu sorun değil. Sorun, TMSF’nin yeni patrona devredene kadar kanalı yeni oyuncağı gibi görmesi. İşi elden çıkarana kadar yayıncılık tarafında sağa sola “fazla bulaşmadan” işi götürmesi.

Yazısının tamamını okumak için