MEDYA KÖŞESİ

Milliyet yazarı vekil seçilip köşesine döndü!

Milliyet'in son seçimlerde CHP'den milletvekili olan yazarı Rıza Türmen, bugün yazılarına yeniden başladı...

Milliyet yazarı vekil seçilip köşesine döndü!

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Milliyet'in köşe yazarlarından Rıza Türmen, 12 Haziran Genel Seçimlerinde CHP Listesinden milletvekili olmak için 27 Mart'ta son yazısını yazdığı ve okurlarına veda ettiği köşesine İzmir Milletvekili olarak döndü.

OKURLARINA BÖYLE VEDA ETMİŞTİ


Son yazısında "Türkiye’de hava iyicene ağırlaşıyor. Daha da ağırlaşacağa benziyor. Sizi bilmem ama, ben soluk almakta güçlük çekiyorum. Böyle bir ortamda, gazetemdeki rahat köşemden çıkarak aktif siyasetin içine girmek gereğini duydum. Demokrasi, özgürlük, hukuk mücadelesinin en etkin bir biçimde verilebileceğini düşündüğüm bir siyasal partiye katıldım.

Milliyet’te üç yıla yakın bir süredir yazıyorum. Köşemde hukuk devleti ilkelerini, evrensel standardlara uygun bir biçimde savunmaya çalıştım. Aynı ilkeleri siyaset platformunda da savunmayı sürdüreceğim."
diyen Türmen, bugün sessiz sedasız köşesine döndü.

MİLLİYET SATILDI, KÖŞESİNE DÖNDÜ

İşin ilginç yanı Türmen'in CHP'den İzmir Milletvekili seçilmesi ve köşesine dönmesiydi. Milliyet Doğan Yayın Grubu'nun elideyken, Türmen'i köşesine veda etmeye zorlayan şey, Doğan Yayın Grubu'nun ilkeleriydi. Yayın İlkeleri'nin ikinci maddesi "Gazeteci, mesleki çalışmalarını her türlü çıkar ve nüfuz ilişkisinin dışında tutar, herhangi bir siyasi partide aktif görev almaz." diyordu.

Milliyet, Türmen'in gazeteden ayrı olduğu seçim sürecinde Karacan-Demirören ortaklığı tarafından Doğan Grubundan satın alındı ve ilkeler de artık Milliyet için geçersiz hale geldi.

SEÇİMDEN SONRA İLK YAZIDA TUTUKLU VEKİLLERİ KONU ETTİ

Seçimler sonrasında kaleme aldığı ilk yazısında CHP İzmir Milletvekili Türmen, tutuklu vekillerinin tahliye edilmemesi konusunu hukukçu gözüyle yorumladı ve şunları yazdı:

"Türk yargı organları karar verirken AİHM kararlarını dikkate almak zorundalar. Bu nedenlerle tutuklu milletvekillerinin tahliye taleplerini reddeden kararlar hukuka uygun değil. Halkın seçtiği milletvekillerinin Meclis’te görev yapmaları yargıçlar tarafından hukuken geçerli olmayan gerekçelerle engellenmesini, hukuk devleti ve demokrasi ile bağdaştırmak olanaksız. "