MEDYA KÖŞESİ

Milliyet yazarı TRT'yi BBC ile vurdu!

Milliyet yazarı Derya Sazak, bugün köşesinde İpekçi'nin katili Ağca'nın TRT'deki röportajını BBC'nin yayın ilkeleri kitapçığı ile vurdu.

Milliyet yazarı TRT'yi BBC ile vurdu!

GAZETECİLER.COM - "Bu tür röportajlar zordur. Cezasını çekmiş olsa da bir suçluyla konuşurken, "itiraflar" beklerken onun hikâyesini onaylamak durumunda kalabilirsiniz. Hele bu Ağca gibi "profesyonel" bir tetikçiyse işiniz daha da güçleşir"

Bu satırların yazarı Milliyet'ten Derya Sazak. Sazak "BBC'nin Yayın İlkeleri Kılavuzu'nda "Suç ve Anti Sosyal Davranışlar" konusunda 12 sayfa yer ayrılmıştır. Sadece kamusal değil, özel televizyonlar da aynı ölçüde duyarlı olmak zorundalar. Nitekim Ağca'nın cezaevinden çıktığı günlerdeki "kovalamaca"yı da eleştirmiştik." dedi ve şöyle devam etti:

Ağca'yı izlerken, Rıdvan Memi'nin sorgulayıcı tavrına karşılık, röportajın Papa suikastı ile çerçevelenmiş olması nedeniyle kamuoyunun asıl merak ettiği konuların havada kaldığını gördük.
Aslında programı kurtaracak bir açık da verdi Mehmet Ali Ağca. Papa suikastını tek başına gerçekleştirdiğini anlatırken, Abdullah Çatlı ve Oral Çelik'in rolleri konusunda şöyle dedi: "İkisinin de haberi yoktu. Onlar Viyana'da oturuyorlardı ve basit birer tetikçiydiler!"

"İçinde "Abdi İpekçi sorusu" yer almayan bir röportaj "yok hükmündedir!" diyen Sazak'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR