MEDYA KÖŞESİ

Milliyet yazarı Hürriyet'in manşetine çaktı

Önce cinayeti uzun uzun hikaye etti, ardından da Hürriyet'in o manşetini yerden yere vurdu.

Milliyet yazarı Hürriyet'in manşetine çaktı
GAZETECİLER.COM  - Milliyet gazetesi yazarı Mehveş Evin bugün köşesinde kaleme aldığı Gelmeyiniz efendim, kızınız da öldürülebilir başlıklı yazısında Hürriyet'in manşetine çok sert bir eleştiri getirdi: "Allah aşkına bu saçma geleneklerden, ne kadar iyi ve hoş insanlar olduğumuz yalanından ve pisliklerimizi örtmekten vazgeçelim."

Evin yazısında önce Kuşadası'nda yaşanan cinayeti uzun ve ayrıntılı bir şekilde hikaye etti. Ardından da haberi karısını kaybeden İrlandalı adamın sözleriyle veren Hürriyet'e çok sert çaktı.

İşte Milliyet yazarı Evin'in kaleminden olan bitenin kısa bir özeti ve Hürriyet manşetine yönelik eleştirileri:

DenemePasaport ümidini yitiren Recep iki kadını kesti!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde garsonluk yapan Viranşehirli Recep Ç., restorana ailesiyle yemeğe gelen İrlandalı Shannon'a (15) aşık oldu. Arkadaşlık ilerledi. Recep, 15'lik Shannon'u 'almaya' karar verdi... Fakat kötü kader, ağlarını ördü... Shannon'un annesi Marion Elizabeth Graham, evliliğe karşı çıktı. Recep, artık İrlanda pasaportu alıp yeni bir hayat kurma hayalinin yıkılmasından mı yoksa 'aşkı'ndan mı bilinmez, müstakbel kayınvalideyle arkadaşının boğazlarını bir güzel kesti!

Hem de nasıl soğukkanlı bir planla... Shannon, tek başına yat gezisine çıkmıştı. Recep, kızın annesi Marion'la arkadaşı Cathy Dinsmore'u nasıl ikna ettiyse, önce İzmir'e sonra Yeni Buca Mezarlığı'na götürdü. Ve oracıkta kadınları öldürüp, Kuşadası'na döndü...

Ancak genç Shannon, döndüğünde annesini bulamayınca polise gitti. Ve 'sevgilisi' Recep'in foyası böylece meydana çıktı.

Bu korkunç cinayet, İngiliz ve İrlanda basınında yankılanırken Hürriyet'in cuma günkü manşetini Shannon'un babasının 'Canım Türkiye'm' başlıklı sözleri süslüyordu!

Marion ve Cathy'nin cansız bedenleri, memleketleri Newry'ye götürülmüştü. Ve Marion Hanım'ın eski eşi, Shannon'ın babası Raymond McGuinness, bu karmaşada Hürriyet'e "Bir kişi yüzünden Türk halkını suçlayamayız. Kızımla yine Türkiye'ye tatile geleceğiz" demişti... Yaşasın!

Manşetten avunalım

Afedersiniz ama kızının annesi kesilen bir adam böyle laf etmez. Hadi diyelim ki etti... Cinayetin vehametini değil "Türkleri seviyoruz" mesajını manşete çekmek, kendi kendimizi kandırma ve yüceltme huyundan bir türlü vazgeçemediğimizin işareti.

Aile içi şiddet kampanyasının büyük öncüsü Hürriyet, aynı gün doğranan üç Türk kadınını içeride 'küçük' görürken, yabancı kadınların katledilmesi felaketini de bu manşetle bir anlamda olumlamıyor mu?

Kusura bakmayın ama Viranşehirli Recep, istisna değil. O İrlandalı babanın biraz aklı varsa, kızının bir daha Türkiye'ye adım atmasını engeller.
Ha, Shannon kızımız da annesini gömdükten sonra bir daha Türk erkeğine nasıl bakar, ayrı!

Allah aşkına bu saçma geleneklerden, ne kadar iyi ve hoş insanlar olduğumuz yalanından ve pisliklerimizi örtmekten vazgeçelim.

Bu gidişle yakında dünya, Türkiye'nin erkeklerini 'kadın katili' ilan edecek. Bakalım o zaman bu demeçlerin arkasına sığınabilecek miyiz? Bakalım 'cici Türk-pis Kürt' ayrımıyla paçayı sıyırabilecek miyiz?