MEDYA KÖŞESİ

Milli Gazete yazarından 'iktidar medyasına MHP uyarısı' iddiası

Milli Gazete yazarından şok iddia: Ak Parti ve MHP koalisyon pazarlığının hız kazanması üzerine iktidar yanlısı medyaya, ‘’MHP aleyhtarı haber yapmayın’’ talimatı gitti.

Milli Gazete yazarından 'iktidar medyasına MHP uyarısı' iddiası
Seçim sonrasında koalisyona dümen kıran Türkiye’de siyasi partiler de, muhtemel ortaklarına karşı eski sert söylemler yerine “yumuşak geçişe” yönelmeye başladı.

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, bugünkü yazısında çarpıcı kulis bilgileri paylaştı. Yandaşlara MHP hakkında olumsuz yazılar yazılmaması talimatı verildiğini aktaran Ahmet Yavuz, Erdaoğan'ın MHP'yi Davutoğlu'nun da koalisyon kurmak için CHP'yi istediğini yazdı.

Ak Parti ve MHP koalisyon pazarlığının hız kazanması üzerine iktidar yanlısı medyaya, ‘’MHP aleyhtarı haber yapmayın’’ talimatı gittiği, ayrıca, MHP’nin CHP ve HDP’ye yönelik söylemlerinin de abartılarak verilmesi benimsendi. Öte yandan Erdoğan’ın MHP, Davutoğlu’nun ise CHP ile koalisyonu istediği bildiriliyor.

Erdoğan MHP’yi, Davutoğlu CHP’yi İstiyor

AKP ve MHP arasında koalisyon pazarlığı hız kazandıkça iktidar yanlısı medyada “MHP aleyhinde haber” okunmayacak. Ayrıca, MHP’nin AKP’ye daha da yakınlaşması için, CHP ve HDP’ye yönelik söylemlerinin abartılarak verilmesi istendi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, başkanlık düzenine geçememesinin sorumlusu olarak barajı aşan HDP’yi gördüğü, HDP’nin barajın altına itilebilmesi için de MHP ile koalisyona CHP’ye göre daha sıcak baktığı ifade ediliyor. Davutoğlu’nun ise, MHP koalisyonunda ülkede gerilimin daha çok artacağını hesap ederek CHP’ye sıcak baktığı bildiriliyor. Zaten AK PARTİ-CHP koalisyonunu Batı dünyası ve İstanbul sermayesi de arzuluyor. Başkent siyaset mahfillerinde MHP koalisyonunun ise tekrar silahlı eylemler için Kandil’in bir fırsat olarak gördüğü değerlendiriliyor. Bu şekilde sahaya inmelerine AK PARTİ-MHP koalisyonunu bahane olacağını hesap ettiği bildiriliyor.
ÇOK OKUNANLAR