MEDYA KÖŞESİ

Metin Münir Memecan'dan nefret mi ediyor?

Milliyet yazarı Metin Münir, Sabah çizeri Salih Memecan'dan neden nefret etmediğini yazdı. İşte o yazıdan satır başları...

Metin Münir Memecan'dan nefret mi ediyor?

Köşesinde "Salih Memecan'dan neden nefret etmiyorum?" başlıklı bir yazı yazan Metin Münir, Memecan'ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu dansöz karikatürü için ilginç bir yorum yaptı:

"Sabah ve atv karikatüristi Salih Memecan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu göbek dansözü olarak çizdiği için kendini liberal sanan bazı kişiler tarafından sertçe eleştirildi.

Memecan, neden Kılıçdaroğlu'nu böyle 'aşağılayıcı' biçimde çizmişti? Neden 'bütün' karikatürleri muhalefete yönelikti ve neden Erdoğan'ı eleştiren karikatür hiç çizmiyordu?

Bu eleştirileri yapanlar önemli bir ayrıntıyı unutmuştu: Memecan'ın, Sabah ve atv'de çizdiğini... Bu kuruluşların, AKP taraftarı ve hatta, Erdoğan'ın damadının yönettiği bir şirketin malı olduğunu...

Ayrıca hiçbir yayın organının, yorumlarında (ki karikatür de bir yorumdur) tarafsız olmak gibi bir yükümlülüğü yoktur. Medya kuruluşlarının çoğu, bir partiyi veya ideolojiyi destekler. Bizde de, başka ülkelerde de bağımsız yayın bulmak neredeyse olanaksızdır."


"Karikatürünün çizilmesine tahammül edemeyenler politikacı olmasın. Kimin ne çizdiğine karışanlar da, kendilerini demokrat diye tanımlamasın." diyen Metin Münir'in yazısının tamamına ulaşabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR