MEDYA KÖŞESİ

Mete Yarar'dan bomba bir kitap: Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz

Mete Yarar'ın, gazeteci yazar Ceyhun Bozkurt'la birlikte kaleme aldığı "Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz- Vatan Uğruna" adlı araştırma kitabı piyasaya çıktı.

Mete Yarar'dan bomba bir kitap: Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz

Son dönemde ekranların en popüler isimlerinden biri olan güvenlik uzmanı yazar Mete Yarar'ın, gazeteci yazar Ceyhun Bozkurt'la birlikte kaleme aldığı "Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz- Vatan Uğruna" adlı araştırma kitabı piyasaya çıktı.

Destek Yayınları tarafından yayımlanan kitap, terör örgütlerine karşı Türkiye çapında başlatılan güvenlik operasyonlarının perde arkasını, güvenlik güçlerinin görev bilinçlerini, aile yaşamlarını ve psikolojik yapılarını geniş bir konjonktur ele alıp masaya yatırıyor.

Okuru Güneydoğu sokaklarında cesurca gezdiren Mete Yarar ve Ceyhun Bozkurt, kitabın merkezine terörle mücadele sürecinde "vazgeçilmez üç taraf" olarak nitelendirdikleri güvenlik güçlerini, onların ailelerini ve bölge insanını koyuyor.

Güvenlik güçleri ve yöre insanın yaşadıkları gerçek olayları, bir halk ozanının duyarlı anlatımıyla kaleme alan Mete Yarar ve Ceyhun Bozkurt, el yapımı patlayıcı gerçeğinden, terör örgütünün silah ve mühimmat kaynağına, saldırı taktiklerinden gerçekleştirdikleri yoğun saldırıların ardında yatan gizli gerçeğe, şehir yapılanmalarının nasıl oluştuğuna kadar pek çok merak edilen soruya da yanıt veriyor.

Türk güvenlik güçlerinin mücadelesini her açıdan ele alan "Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz- Vatan Uğruna" JÖH, PÖH, Bordo Bereliler, komandolar, Hava Kuvvetleri, korucular gibi pek çok güvenlik birimini Türkiye'yle tanıştırıyor.

PKK'ya büyük darbe indiren hava operasyonlarının nasıl gerçekleştirildiğine yönelik çok çarpıcı bilgilerin de yer aldığı bu araştırma kitabında, Ceylanpınar'da şehit edilen iki polisle ilgili kamuoyunun hiç bilmediği hayati bir ayrıntı da gözler önüne seriliyor.

"Operasyonlar 7 Haziran seçimleri nedeniyle başladı" diyenlere belge niteliğinde örneklerle yanıt verilirken, terör örgütü PKK'nın çözüm sürecini nasıl istismar ettiği de kronolojik bir içerikle etraflı biçimde anlatılıyor.

Yabancı lejyon gerçeği nedir, Afganistan'dan Irak'a uzanan ABD-PKK ilişkisinin iç yüzü, Blackwater ile PKK arasındaki ilk temas, PKK Suriye'de hangi ülkeden eğitim aldı, Örgüt hangi sosyal ağı kullanıyor gibi can alıcı cevapsız konuların karşılık bulduğu kitap, PKK terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya koymakla birlikte mücadele sürecinde güvenlik güçlerinin insanüstü bir inanç ve donanımla verdiği mücadeleyi ve bölge insanın psikolojik portresini olduğu haliyle okura sunuyor.

Destek Yayınları/Araştırma/400 syf./25 TL

ÇOK OKUNANLAR