GÜNDEM

Melih Altınok'tan yerinde soru: İsrail'in Nazi'den ne farkı var?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, İsrail zulmünü Nazilerin Yahudilere yaptıklarına benzetti.

Melih Altınok'tan yerinde soru: İsrail'in Nazi'den ne farkı var?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, işgalci İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaptığı zulmü Nazilara benzetti. Altınok, "Ama 80 yıl önce Naziler'in soykırımından kurtulan bir halkın kurduğu devletin, bugün Hitler'in Almanya'sını aratmaması insanlık için trajedinin daniskası." kullanarak bu zulmün Nazilerden farkının olup olmadığını sordu.

İşte o yazı:

İsrail'in son provokasyonunun sembolü kuşkusuz, Ağlama Duvarı önünde kutlama yapan siyonistlerin görüntüleri olacak.
Zira ortaya çıkan resim, tek kelimeyle korkunç!
Hava kararmış... İsrail askerleri sokak aralarında içlerinde çocukların da olduğu sivilleri katlediyor... İnsanlığın ortak mirası olan Mescid-i Aksa'dan yükselen alev, gökyüzünü aydınlatıyor...

İki adım ötede, Ağlama Duvarı'nın hemen ötesinde birtakım insanlar, şarkılar ve danslar eşliğinde bu manzarayı kutluyorlar...
Ezilenlerin pedagojisine mi bağlarsınız yoksa kaderin bir oyunu mu dersiniz, bilmiyorum...
Ama 80 yıl önce Naziler'in soykırımından kurtulan bir halkın kurduğu devletin, bugün Hitler'in Almanya'sını aratmaması insanlık için trajedinin daniskası.
"Komşu çocukları" öldürülürken mutluluktan dans eden yobazlar da Kristal Gece'lerde kundaklanan ibadethanelerin, şehir meydanlarında yaktıkları kitapların ateşiyle coşan faşistlerin kopyası.
Bunların üzerinde "kahverengi gömlek" yok, o kadar
Zamanında Hitler'in faşizmini de önemsemeyen, şimdilerde de soykırım tehlikesini yüzyıl öncesinin arşivlerinde arayan uluslararası toplum, aynı delikten daha kaç kez sokulacak?

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar