MEDYA KÖŞESİ

Mehveş Evin yine turist kılığında!

Milliyet Cadde yazarı Mehveş Evin turist kılığında beş taksiye bindi, ikisinde kazıklandı. Evin daha önce de Sultanahmet'de turist kılığına girmişti.

Mehveş Evin yine turist kılığında!
GAZETECİLER.COM
Turistik gezi siteleri İstanbullu taksicilerin nasıl kazıkladığını anlatılıyor. Sultanahmet, havalimanı ve Taksim, soyguncuların ‘av’ mekanı.

Milliyet Cadde yazarı Mehveş Evin turist kılığında beş taksiye bindi, ikisinde kazıklandı. Evin'in gazetecilik hevesi hayli kabarık taksici bir kazığına neden olmuş. Evin daha önce de Sultanahmet'de turist kılığına girmiş, Türk erkeklerinin turist kadınlara yaklaşımını haberleştirmişti.

Deneme- Boşuna “Adın çıkacağına canın çıksın” dememişler. Bütün gezi rehberleri, İstanbul taksicilerine karşı turistleri uyarıyor: “Taksimetreyi açtırın... Doğru çalıştığını kontrol edin... 5 TL ile 50 TL’yi karıştırma numarasına kanmayın.”
- Fakat bazı uyanık taksiciler, çakma taksimetreyle turist kazıklamaya devam ediyor. Turist numarası yapıp rastgele çevirdiğimiz beş resmi plakalı taksiye bindik. İkisinde hem uzun yoldan dolaştırıldık, hem de taksimetre normal ücretin üç-dört misline ulaştı.
- Taksimetre, Taksim-Ortaköy arası 37.9 TL yazdı.Taş çatlasa 12 TL yazacak yola 40 TL kesildi. İki TL para üstü de verilmedi.
- Buradan iki hırsız taksiciyi ihbar ediyoruz: 34 TKA 40 ve 34 TKH 47. Bakalım yetkililer nasıl bir önlem alacak? Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a tavsiyemiz, gözünün önünde yapılan soyguna karşı acil önlem alması.
- Açgözlü taksicileriyle meşhur olan başka bir kent olan Prag’da, Belediye Başkanı Pavel Bém bizzat turist kılığına girerek taksicileri test etmişti. İki yıl içinde, yeni cezalar uygulanmaya başladı.
- Sadece İstanbul değil, İzmir Havaalanı ve Antalya da adı çıkan yerler. Taksiciler korsan taksiyle mücadele etmeden önce kendi içindeki hırsızları ayıklamalı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar