MEDYA KÖŞESİ

Mehveş Evin Silivri notlarını yazdı

Milliyet'in Cadde ekinde yazan Mehveş Evin, Silivri'de Ergenekon davasını izledi, bu arada Nazlı Ilıcak'a çakmayı da ihmal etmedi.

Mehveş Evin Silivri notlarını yazdı

GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Mehveş Evin, bugün köşesinde Silivri'de görülmekte olan Ergenekon davasından ve mahkemeden notlar aktardı. Köşesinde Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'a çakmayı da ihmal etmeyen Mehveş Evin "Duruşmayı izlemek için Nazlı Ilıcak gibi twitter'dan davetiye falan almadım. Her gazetecinin ve dileyenin duruşmayı izleme hakkı var. Silivri'ye gelenler birbirini tanıyor. Daha kapıda görevliler, "İlk kez mi geliyorsunuz?"; bir başkası "Sizi daha önce görmemiştik" diyor..." diye yazdı.

Ergenekon davasının, 2. iddianamesinin 92. duruşmasını izleyen Evin, izleyicilern kendi arasındaki konuşmaları da köşesine taşıdı:

"Bir başka bey, "Sizi daha önce görmemiştik" diyor, yaka kartımı keserek. Anlaşılan bugünün çaylağı benim. "Ya, bu ilk" deyip kendimi tanıtıyorum. Kemal Kerinçsiz'e fevkalade benzeyen bu meraklı bey ise kendini kısaca, "Tuncay Özkan için geldim" diye tanıtıyor. Yekten ama kibarca, "Bu davaya ilk gelişiniz mi, nasıl basın mensubusunuz?"
Az ve öz bir cevapla konuyu kapatıyorum: "Kötü bir basın mensubuyum."
İzleyicilerin çoğu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tuncay Özkan'ın partisi ve Cumhuriyet okurlarından oluşuyor. Okunan gazeteler Sözcü, Yeni Çağ ve Cumhuriyet."

İŞTE MEHVEŞ EVİN'İN DURUŞMA SALONU NOTLARI

* Spor salonundan duruşma salonuna devşirilen mekân, 753 kişi kapasiteli.
* İki girişi var. Siz tutukluların nasıl getirildiğini görmüyorsunuz. Kapılar açıldığında içeri alınmış oluyorlar.
* İzleyiciler ve basın için ayrılan tribün gibi bölüm, girişe yakın, yani salonun en gerisinde.
* İzleyicilerle duruşma sıraları arasında geniş bir koridor var. Ortada, tutuksuz yargılananlar ve onların önünde tutuklular, izleyiciye sırtı dönük biçimde oturuyor.
* Her iki taraflarında jandarma nöbet tutuyor. Toplam altı jandarma eri, zaman zaman nöbet değişimi yapıyor.
* Sanıkların bulunduğu bölgeye sadece avukatlar geçebiliyor. Avukatlara ayrılan yer de salonun sağ ve solunda.
* Sanıklarla "sıcak temas" yok. Ancak, izleyiciler ve sanık yakınları, getirdikleri kitap ve gazeteleri mübaşire veriyor. Mübaşir hızlı adımlarla kime gönderildiyse ona iletiyor.
* Spor salonunun yavruağzı rengine boyanmış duvarları muhafaza edilmiş. Epey yüksekte kalan pencereler de bordo perdelerle örtülmüş. Salon, tepeden beyaz floresan ışıklarıyla aydınlatılıyor.
* Salonda bilgisayar, elektronik eşya kullanılmıyor.

ÇOK OKUNANLAR