MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Şevket Eygi islamcıları haşladı

İslami kesimde de rezil sefiller var demiş... Cemaatlere, zenginlere, aydınlara, makam sahiplerine çakmış.

Mehmet Şevket Eygi islamcıları haşladı

GAZETECİLER .COM - Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, zengininden aydınına, iktidardakinden cemaattekine herkesi fena çakmış...

Zenginler için demiş ki:
"Adam zengin, iki milyon dolarlık evi var, otomobili 150 bin dolar, efsanevî bir servete sahip. Lüks restoranlarda bir kişi bir defada bin liralık yemek yiyor... Bu herif bu serveti haram şekilde elde etmişse sefilin sefili, rezilin rezilidir."

Marmara depreminin üzerinden 12 yıl geçtiğini hatırlatıp olası İstanbul depremiyle ilgili önlem almayanlar için demiş ki:
"Beklenen depreme karşı tedbir almayan, vazifelerini yapmayan bütün sorumlular sefildir."

Ve yine demiş ki:

"Bir tas çorba ve bir iki dilim kuru ekmekle doyan fakirlerin sefaleti bu ülkeyi batırmaz ama zenginlerin, seçkinlerin, yalakaların, yarı aydınların ruh, ahlak, karakter, kültür ve vicdan sefaleti batırır, çökertir."

Sadece bu kadar değil...
Mehmet Şevket Eygi tam anlamıyla döktürmüş...
Dediğimiz gibi aydınından cemaatine herkese lafı var...
İşte yazısından bölümler:

BU ÜLKEDE 100 AYDIN BİLE YOK

Ülkemizde korkunç, dehşetli, çok vahim bir aydın sefaleti de görülüyor. Aydın derken yarı aydınları, aydınımsıları, kendilerini aydın sananları, gösterenleri kasd ediyorum.

Biz de büyük aydınlar var mıdır? Üniversite bitirmiş, ağzı laf yapan, yazı yazabilen herkes kendini aydın sanıyor ama aydın olmak o kadar kolay ve ucuz değildir. Bana kalırsa bu ülkede yüz gerçek ve büyük aydın bile yoktur.

KUYRUK SALLAYAN AYDIN REZİLDİR

Gerçek aydın olmanın birinci şartı şudur:

Siyasî mânada değil, genel mânada bütün kötülüklere, yamukluklara, yolsuzluklara, ahlaksızlıklara, çirkinliklere muhalif olacaktır.

(...)Yalakalık, yağcılık, evet efendimcilik, dalkavukluk yapan, maddî menfaat ve yağlı kemik kapmak için kuyruk sallayan kimseler aydın değil, sahte aydındır, sefil ve rezil kimselerdir.

ZENGİNLER AHLAK SEFALETİ İÇİNDE

Ülkemizin en büyük sefaleti zengin, seçkin, yüksek, elit tabakanın ruh ve ahlak sefaletidir. Sadece büyük sefalet değil...

Vahim sefalet,
Korkunç sefalet,
Mânen öldürücü sefalet,
Öğürtücü sefalet,
Yıkıcı sefalet...

Vicdanlarını ve kalemlerini yüksek maaşlar, haram gelirler, bol imkanlar karşılığında satanlar ve kiralayanlar sefil ve rezil mahluklar değil de nedir?

İSLAMCI KESİMİN REZİL SEFİLLERİ

Gerçek, sâlih, ahlaklı ve faziletli Müslümanları tenzih ederek beyan ediyorum:

İslamcı kesimde de rezil sefiller vardır. Yirmi yıldan beri bu sütunlarda onları ağır şekilde tenkit ediyorum. Vazifesini yapmayan bütün sorumlular ve vazifeliler de sefildir.

Elbette bu ülkeye, bu halka hizmet eden, gerçeği destekleyen müsbet/olumlu, hayırlı, faydalı cemaatler vardır. Onlara bağlı olanları tenzih ederek söylüyorum: Cemaatçilik yapan, cemaat holiganlığı yapan, sekter düşünce sahibi olanlar da sefildir.


Yazının tamamı için tıklayın