MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Metiner: Çok şükür yerliyim, milliyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yerli ve milli 550 milletvekili" sözlerine Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner hem açıklık getirdi hem de "çok şükür yerliyim, milliyim" dedi.

Mehmet Metiner: Çok şükür yerliyim, milliyim
Erdoğan'ın YeniKapı mitinginde gündeme getirdiği "milli ve yerli" ifadeleri yeni bir tartışmanın kapısını aralayacak gibi. Kim milli kim değil?

Bugün Mehmet Metiner de bu sözlere değinmiş ve "Cumhurbaşkanımızın yerlilik ve millilik vurgusu bence tarihsel öneme sahiptir" demiş.

Metiner, millilik ve yerlilikten kastedileni açıkladıktan sonra "Çok şükür bu anlamda yerliyim, milliyim ve Türkiyeliyim..." demeyi de ihmal etmiyor.

İşte Metiner'in o yazısı:

Çünkü kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına ve Hükümetine düşmanlık eden bir anlayış son zamanlarda belirmeye başladı.

Kendi ülkesinin çıkarları dururken başka ülkelerin çıkarlarını savunan bir anlayış giderek boy atmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerlilik ve millilik kriteri gayet açık: Kim ki bu ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda başka ülkelerle kendini aynı safa yerleştiriyorsa, başka bir deyişle başka güç odaklarının politikaları doğrultusunda kendi ülkesine yön vermeye çalışıyorsa yerli ve milli olamazlar...

Konuşmasının bir yerinde ortaya koyduğu şu kriter de gözden kaçırılmamalıdır bence:

-"Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa millidir, yerlidir ve Türkiyelidir."

Bu bayrak sadece Türk'ün bayrağı değildir; Kürt'ün de, Arap'ın da, bu ülkede yaşayan herkesin de bayrağıdır. Ve herkesi ortaklaştıran milli bir semboldür.

Burada millilikten kasıt, etnik milliyetçilik değildir elbet...

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'yi kurduğu günden beri etnik milliyetçiliğin zararlarına yaptığı vurgu biliniyor.

Bu ülkenin birliğinin önündeki engellerden biri olarak etnik milliyetçilikleri gören Erdoğan'ın gerçekte ırkçılık diye tanımlanması halinde doğru anlaşılan bu cahiliye eğilimlerini ayaklarının altına aldığını da herkes bilir.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın yerlilikten ve millilikten kastettiği şeyin, etnik anlamda Türk veya Türklüğe ve/ya da Türk yurduna bir vurgu olmadığını söylemek bile gereksiz.

Çünkü defalarca yaptığı konuşmalarda bu devletin ve vatanın sadece Türklerin değil Kürtlerin de başka unsurların da devleti ve vatanı olduğunu önemle vurgulamış biridir.

Bu ülkenin meclisinde Suriye diktatörü Esed'i Erdoğan'a ve Türkiye Hükümeti'ne karşı alçakça savunan milletvekilleri gördük.

Bayrakla sorunu olan, "kardeşlik" deyince tüyleri diken diken olan nice siyasi zevat gördük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sırtını Türkiye düşmanı güçlere dayayan ve oradan aldığı güçle Türkiye'yi o güçlerin çıkarları/emelleri doğrultusunda dönüştürmeye çalışan anlayışlara yönelik olarak yaptığı bir eleştiriyi başka yerlere çekmeye gerek yok...

Yerlilik, bu topraklara ait olmak demektir.

Bu toprağı kendi vatanın olarak görmek demektir.

Millilik, hepimizin ortak evi/vatanı olan Türkiye'yi büyüterek yüceltme anlayışına sahip olmak demektir.

Her iki kavramının da etnik milliyetçilikle/ırkçılıkla bir alakası olmadığını söylemeye bile gerek yok.

Çok şükür bu anlamda yerliyim, milliyim ve Türkiyeliyim...

Cumhurbaşkanının bu çağrısını da yürekten destekliyorum.

ÇOK OKUNANLAR