MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Barlas'tan imzacılara ilginç hikaye

Başbakan Erdoğan'ı protesto eden bildiriye muhafazakar kesimin imza atmasına Barlas'tan ilginç bir hikaye geldi.

Mehmet Barlas'tan imzacılara ilginç hikaye
GAZETECİLER.COM - Muhafazakar kesimin köşe yazarlarından Gülay Göktürk kampanyayı başlattı. Erdoğan'ı protesto bildirisine her kesimden imza geldi.
Anlaşılıyor ki Mehmet Barlas bu bildiriyi imzalamayacaklar arasında.
Nedenini bir hikaye ve şu sözlerle anlatıyor;

Bu ortak bildiriye imza atan ve kendilerine "Liberal" denilenler, sivil demokrasiyi hedef alan bir girişim karşısında da, hemen aynı safta birleşip karşı duracaklardır. Ama Ayamama Nehri'ne bakan kesimden imzacılar 28 Şubat'ta veya 27 Nisan'da yaptıkları gibi o anda militarizmin ipine sarılacaklardır.
Yani ortak bildiri altında kuluçkaya yatmak, kazları asla tavuklaştırmaz.
Bu açıdan mesele "Bir imza iki satır / Bu beni hatırlatır"la çözüme kavuşamayacak kadar karmaşıktır.

ŞEMS TEBRİZİ'DEN BİR HİKAYE;

- Henüz ergenlik çağına girmemiştim. Aşk deryasına daldım mı 30-40 gün hiçbir şey yiyemezdim; istekten kesilirdim, günlerce açlığa, susuzluğa katlanırdım. Bir gün babam bana çıkıştı, "Oğlum, dedi ben senin bu halinden bir şey anlamıyorum; bunun sonu nereye varacak? Bu davranışlar seni felakete götürecek." Ben ona şu cevabı verdim: Baba! Seninle benim babalık ve evlatlık ilişkimiz neye benzer bilir misin? Bir tavuğun altına tavuk yumurtalarıyla karışık bir de kaz yumurtası koymuşlar. Vakti gelip de civcivler çıktığı zaman bunlar hep birlikte analarının arkasına düşer giderler, yolda bir göl kenarına rastlarlar. Kaz yumurtasından çıkan civciv kendini suya atar, bunu gören ana tavuk, "Eyvah yavrum boğulacak" der. Halbuki kaz yavrusu neşe içinde suda yüzmektedir. İşte seninle benim aramdaki fark da böyledir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar