MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Barlas bu yasağa anlam veremedi

Mehmet Barlas Öcalan'a bazı gazetelerin neden yasaklandığına bir anlam veremiyor. Peki ama neden?

Mehmet Barlas bu yasağa anlam veremedi

GAZETECİLER.COM
'Günlük', 'Birgün' ve 'Taraf' Öcalan için 'yasaklı gazete'...
Yani bu gazeteler İmralı'ya girmeyecek ve Öcalan bu gazeteleri okuyamayacak...
Gerekçe de; Gazetelerin, "örgüt propagandası" yaptığı ve "Türk ve Kürt halkları arasında infiale sebep olacak yazılar yayımladığı"...

Verilen kararda özetle şöyle denildi:

"Bahsi geçen yayınlar, terör örgütünün propagandasının yapılması ve provokasyona dönük yazıların olmasından dolayı Öcalan'a verilmemesine itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi."

Mehmet Barlas bu yasağın sebebini sorgulamış bugün...
"Sizler de sokaktaki vatandaş olarak bu kararın yansıttığı yaklaşımlar karşısında şaşırmıyor musunuz?" diyor ve yasakla ilgili sorularını kamuoyuna yöneltiyor...

- Mesela bu karara Öcalan mı, yoksa örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen yayınların sahipleri mi itiraz etmelidir?
- "İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Eğitim Kurulu" madem birtakım yayın organlarının "İçeridekiler" tarafından okunmasını zararlı buluyor, bu durumda bu yayınları serbestçe okuyan "Dışarıdakiler" ya kendilerini söz konusu propagandalara ve provokasyonlara kaptırırlarsa ne yapılacaktır?
- İddia edildiği gibi bu yayınlar örgüt propagandası yapıyorsa, Öcalan'ın bunları okuması engellenince İmralı mahkûmu örgütten kopacak ve düşüncelerini de tutumunu da değiştirecek midir?
Özetle, siz siz olun ve böyle haberlere kafanızı takmayın.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar