MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Baransu'dan zehir zemberek yazı

Mehmet Baransu bugünkü köşe yazısında muhafazakar ve İslamcı gazetecileri hedef aldı. Baransu gazetecileri eleştirirken "Bugünün yarını da var" demeyi ihmal etmedi.

Mehmet Baransu'dan zehir zemberek yazı
Bugün Mehmet Baransu'nun gündeminde de medya vardı. Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, özellikle muhafazakar ve İslamcı gazetecileri hedef aldı ve vicdanları üzerinden göndermelerde bulundu.

Yazısınına sosyal medyaya düşen ses kayıtlarından kesitlerle başlayan Baransu, medyanın geldiği hali şöyle özetledi:

ALO FATİH'LE BAŞLADI

Alo Fatihler, medyadan muhalif kalemlerin tasfiye edilmesi, yaşını başını almış “medya patronlarının” telefonda ağlamaları, Aydın Doğan hakkında devam eden bir dava için yargıya baskı yapılması. Medya üzerindeki baskıların her geçen gün ortaya çıkan yeni olaylarla ete kemiğe bürünmesi.

YETİM HAKKI HESABI

Yolu muhafazakâr mahalleden, İslamcılıktan geçen her gazeteci, “yetim hakkı”, “kamu malı” gibi hükümleri bilir. Bu iki değeri itip, hakikati örtmek için kalemini oynatmaya başlamışsan, yetim hakkı hesabına da ortak olmaya başlamışsın demektir.

Sabahın köründen, gece karanlığına, bir türlü sıfırlanamayan paralar... Ne legaldir ne de kayıt içi...

BUGÜNÜN YARINI DA VAR

İnancınıza ve de inancımıza göre “her koyunun kendi bacağından asılacağı” o gün, anne evladını tanımayacak. Ve herkes yaptıkları ve yapmadıklarıyla Allah’a hesap verecek. Doğrusu, o gün inandığınız Allah’a nasıl bakacağınızı merak ediyorum.

Bugün köşelerinizde hakikatleri gizleyip, yalanlarınızla iktidarı destekleyerek, iyi maaşlar alabilirsiniz. Ama unutmayalım ki bugünün yarını da olacak. Ve yine unutmayalım ki bu dünyanın bir de ötesi olacak.

 MEHMET BARANSU YAZILARI

ÇOK OKUNANLAR