MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Baransu İnternethaber için yazdı!

Zaman zaman beni sert eleştirseler de kendi ailemden gördüğüm internethaber'in 13. Yıl dönümü kutlarım.

Mehmet Baransu İnternethaber için yazdı!
GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Mehmet Baransu, "Her şerde bir hayır vardır!" başlığı ile İnternetHaber'in 13. yılı için çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Baransu, "Zaman zaman beni sert eleştirseler de kendi ailemden gördüğüm internethaber'in 13. Yıl dönümü kutlarım." dediği yazısında internet ile tanışmasını anlattı.

İşte o yazıdan dikkat çekici bölümler:

"28 Şubat sürecinin "bin yıllık" planlamalarının yapıldığı yıllardı. "Çağdaş" Türkiye'nin inşa edildiği dönemlerdi. Sahnede farklı, kuliste başka oyunların döndüğü anlardı. Tam da bu dönemde oyuna ortak olmak istemeyen isimlerden Ufuk Güldemir, tıpkı bugünlerde olduğu gibi görevinden el çektirilecekti. O günlerde fark etmesek de yıllar sonra Güldemir gibi Hadi Özışık'ın da benzer nedenlerle işten atıldığını öğrenecektik.

Kader her iki isme de bir yol çizmişti. Cebimde beş kuruş parası olmayan bu isimler o günlerde "her şerde bir hayır vardır" düsturunu akıllarına getirdiler mi bilinmez ama kader onlara "internet haberciliğinin" yolunu açma görevi verecekti. İşsiz bir insanı "patron" yapacaktı.

Bankalar operasyonunun yapıldığı, Sadettin Tantan'ın İçişleri Bakanı olarak "efsane işlere" imza attığı, Türkiye'nin kimler tarafından, nasıl soyulduğunu gözler önüne serdiği günlerde, Hürriyet'te Yalçın Bayer'in hemen yanı başında Habertürk internet sitesiyle tanışacaktım. Ufuk Güldemir'le her gün konuşabilmenin ayrıcalığına varacaktım.

Güldemir'in sitesini günde kaç kez ziyaret ettiğimi şimdilerde bile hatırlamıyorum. Her yeni haberi, her yeni yorumu ilk kez okumanın ayrıcalığıyla tıklama rekoru kırıyordum. Haberi ilk kez ben görmeli, Yalçın Bayer'le yeni bilgileri ilk kez ben paylaşmalıydım. "Ufuk Abi şurada şu hata var" diyen de ilk kez ben olmalıydım.

Belki yaptığım çocukçaydı. Ama "kirli ilişkiler yumağında" internet haberciliği bizlere nefes almayı sağlamıştı.

Biliyorum bugün İnternethaber'in 13 yılı. "Haberturk, Ufuk Güldemir" de nereden çıktı diyenleriniz olacaktır. İnternethaber'in varlığını da Güldemir'den öğrenmiştim. "Bizden daha iyi site, takip et" diyecek kadar da alçak gönüllüydü. Hadi Özışık'tan, internet haberden, yol arkadaşlarından haberdar olmanın mutluluğuyla artık ikinci bir sitem olacaktı.

Gazetelerin, sermayenin yazamadıklarını okumanın mutluluğuyla, arşivimde internethaber ve yazdıklarına da bir bölüm açacak, bir süre sonra arşivime baktıkça "medyanın ne kadar da yazamadığı konu varmış" diyecektim.

Yurtdışında bulunduğum 2001-2005 yılları arasında da kopmayacaktım sitelerimden. Türkiye'yle ilgili her gelişmeyi takip etmenin mutluluğuyla bilgisayarımın başına geçecek, haberleri, yorumları, analizleri okuyacaktım.

Uzaktan sevdiğim, sahiplendiğim, günde birkaç kez ziyaret etmezsem kendimi yalnız ve eksik hissettiğim www.interhaber.com'un sahibi Hadi Özışık'la 2009 yılında tanışmamla da bu serüvenin eksik kalan parçasını tamamlayacak, parasız günlerde yapılanları imrenerek takdir edecektim.

Zaman zaman beni sert eleştirseler de kendi ailemden gördüğüm internethaber'in 13. Yıl dönümü kutlarım. Nice güzel eleştirilere.Nice güzel yıllara.