MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Altan'dan AKP'ye 4x3 isyanı!

Eğitimde yeni bir model getiren 4x3 düzenlemesini eleştiren Mehmet Altan hükümeti din üzerinden oy avcılığı yapmakla suçladı...

Mehmet Altan'dan AKP'ye 4x3 isyanı!
GAZETECİLER.COM

Mehtap TV ekranında Akıl Defteri'nde konuşan Mehmet Altan ve Şahin Alpay eğitim sisteminin yeniden düzenlendiği 4x3 modelini eleştirdi...

Yeni düzenlemeye gelen tepkileri özetleyen Altan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustada Kamalak'ın bir açıklamasına özellikle dikkat çekti. Kamalak'ın "bu proje aslında Milli Görüş'ün projesidir" dediğini hatırlatan Mehmet Altan hükümetin bu yasal düzenlemede esasen din hassasiyet üzerinden hareket ettiğini söyledi. Altan "Bence bu 4x3 projesi büyük ölçüde din üzerinden hazırlandığı gibi demokratik de olmayan bir içeriğe sahip" dedi:

"Hükümet sorun çözeceğine kurnazlık yapıyor. Madem din eğitimi vereceksin bunu doğru düzgün yap. Bu dersin Anadolu'da seçmeli olmayacağı da belli. Din üzerinden oy avcılığı yapmak çok ayıp. Ruhban okullarını açmıyorsun çünkü oylar yok değil mi?"

Medyanın yasaya gelen tepkileri görmezden geldiğini belirten Altan Ankara'daki KESK eyleminin 9 gazetenin ilk sayfasında yer bulamadığını vurgulayarak polis şiddeti eleştirdi. Programın diğer yorumcularından Şahin Alpay da Altan'ın eleştirilerine destek verirken "demokrasi seçilmişlerden ibaret değildir, gece yarısı baskın yapar gibi yasa geçirmek kabul edilebilir değil" dedi.

ÇOK OKUNANLAR