MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Altan'a canlı yayında dobra soru

'Liberal-muhafazakar ittifakı çatırdıyor mu?' Mehmet Altan, NTV ekranlarında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

Mehmet Altan'a canlı yayında dobra soru
GAZETECİLER.COM
Liberal aydınların AKP iktidarına dönük sert eleştirilerle dikkat çekmesinin ardından yeni bir tartışma baş gösterdi. 'Liberal-muhafazakar ittifakı çatırdıyor mu?' sorularına yol açan yorumlar NTV'de mercek altına alındı. İttifakın en tanınmış simalarından Mehmet Altan, Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı. 

Cabas'ın modere ettiği 'Her Şey'e konuk olan Star yazarı Mehmet Altan, AKP'ye yönelttiği eleştirilerin arka planını anlattı. Programın girişinde Mirgün Cabas'ın Altan'a yönelttiği soru hayli çarpıcıydı. Cabas, hiç eğip bükmeden konuya girdi:

Mirgün Cabas: Kendinizi aldatılmış gibi hissediyor musunuz?

Mehmet Altan: Hayır. Biz Başbakan'ın demokratik yöndeki her adımını destekledik. Ben evrensel hukuk referansıyla bakıyorum. Ucube tanımı zarif değil bir kere. Siz nasıl yaşıyorsanız toplum da öyle yaşasın isteğinizi bu kadar açıkça ortaya koyarsanız tek parti döneminden bir farkınız kalmaz. Mesela referandum sürecinde askeri vesayet ve statükoyu aşma vaadi verildi.  Ama sayıştay yasasındaki değişiklik askerlerin harcamalarını denetimsiz bırakan bir şekilde düzenlendi. AKP daha önce benzer eleştirilerin belli amaçlarla söylendiğini iddia ediyordu. Ama ben vicdani olarak bakıyorum ve dostane olarak söylüyorum. 

Ben siyasetçi değilim. Benim derdim değişim. Başbakan'a yakın gazetelerde görüyoruz örneğin, omurgasız ve iktidardan beslenen, muhalefetten beslenen amip gibi insanlar. Benim durumum o değil ki...

İşte o anlar:



ÇOK OKUNANLAR