MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Ali Erbil'e cevap Bekir Hazar'dan geldi!..

İlk haber alınan resmi medya kurluşu, ilk haberi 24'ten aldığı bilgiye göre veriyor. Gazeteci dünyası bunun ne anlama geldiğini iyi bilir.

Mehmet Ali Erbil'e cevap Bekir Hazar'dan geldi!..

"Oku" M.Ali!" diyen Yeni Şafak yazarı Bekir Hazar Mwehmet Ali Erbil'in kanal 24 hakkında söylediklerine gecikmelide olsa cevap verdi. "O 24 haber kanalı, dün düşen helikoptere ulaşılma olayını ekranda görgü tanığının ağzından aktaran ilk televizyon oldu" diyor Hazar ve kanal 24'ün yaptığı başarıları birbir anlatıyor...

- (...) "IDO'da neden 24 kanalı var sadece" diye sorup "Yandaş medya" tartışmalarını fişeklemişti M.Ali Erbil... 24 kanalı "Bizim yıllık anlaşmamız var" dese de kaynayıp gitmişi arada bu açıklama.

Şimdi o 24 haber kanalı, dün düşen helikoptere ulaşılma olayını ekranda görgü tanığının ağzından aktaran ilk televizyon oldu. Devletin ajansı AA bile "24 haber kanalı muhtar ile canlı bağlantı yaptı. 24'e konuşan muhtar enkaza vardıklarını açıkladı" diye haber yaptı. Halbuki ajans ilk haber alınan yerdir.

İlk haber alınan resmi medya kurluşu, ilk haberi 24'ten aldığı bilgiye göre veriyor. Gazeteci dünyası bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilir.

Dahası tüm internet haber siteleri de 24'ün haberi diye flaş olarak olayı girdiler...

24'ün haber koordinatörü sevgili Yüksel Altuntaş ile konuştum dün. Yozgat'ta Başbakan için konuşlandırılan canlı yayını aracını, helikopterin düştüğü bölgeye göndermişler. İlk canlı yayını da onlar gerçekleştirmiş. Muhabirleri 40 saat canlı yayın yapmış.

Peki enkaza ulaşan ekipteki muhtarı ilk onlar nasıl buldular?.. İşte burada da gazetecilik tecrübesi devreye giriyor. Bölgedeki tüm muhtarların yanına eleman dikmişler ve beklemeye koyulmuşlar.

Enkazı bulan muhtar, sevinçle bir başka muhtarı aramış ve "Helikopterin yanındayız" demiş. Bu konuşmaya tanık olan muhabir hemen enkaz yanındaki muhtarın telefon numarasını alarak İstanbul'daki merkeze bildirmiş. Türkiye helikopterin yanından canlı yayını 24 kanalından izledi.

Aynı kanal geçtiğimiz günlerde Hollanda'da düşen uçaktan sağ kurtulan yolcu ile ilk canlı bağlantıyı gerçekleştiren iki televizyondan biri olmuştu. Habercilik refleksi haber kanalları için çok önemlidir. İlk haberi veren her zaman kazanır.

Sevgili Yüksel Altuntaş telefon muhabbetimizden sonra bir de mesaj attı bana. "Zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır. Haber merkezi ekibini seçerek kurduk. Bu başarı tüm arkadaşlarımın" diyor...

Bir mesaj da M.Ali Erbil'e atabilir Yüksel.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar