MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Ali Birand, Erdal Şafak'ı tebrik etti

Mehmet Ali Birand, Erdal Şafak'ı önceki gün kaleme aldığı "Bırakmak mı gömmek mi?" başlıklı yazısı nedeniyle tebrik etti.

Mehmet Ali Birand, Erdal Şafak'ı tebrik etti

Mehmet Ali Birand, "liberal ve gerçekçi yazılarıyla, bizim medyamızda kendine önemli bir yer yapmıştır" dediği Erdal Şafak'ı önceki gün kaleme aldığı "Bırakmak mı gömmek mi?" başlıklı yazısı nedeniyle tebrik etti.

(...) Sabah  Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Erdal Şafak, liberal ve gerçekçi yazılarıyla, bizim medyamızda kendine önemli bir yer yapmıştır.
Avrupu Birliği konusundaki  uzmanlığı yanı sıra, medyamızda ilk defa “Tamil Kaplanlarıyla PKK arasındaki  paralelliği” ortaya koymuş bir yazardır.
Perşembe günkü yazısı bu açıdan çok önemliydi.
Eğer bir çözüm bulunacaksa, bunun hangi parametrelerde gerçekleşebileceğinin çok gerçekçi bir dökümünü  yapmış.
Ankara hangi adımları atmalı?

“ Kürt kimliğinin devlet tarafından resmen tanınması, Kürtçe eğitimin sağlanması (Eğitimin tekliği ilkesi uyarınca devlet okullarında Kürtçe eğitim mümkün olmazsa, özel okullarda yapılabilmesi için devlet gerekli kaynağı aktarabilir), Kürt dili, kültürü, edebiyatı ve sanatı için akademiler ve araştırma enstitüleri kurulması, Kürtçe siyasi faaliyetin serbest bırakılması, Kürtler'in Meclis'te daha fazla temsil edilebilmesi için Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları'nın değiştirilmesi ve seçim barajının düşürülmesi gibi...”
Ortak noktalar nelerdir?

“Devletin şeklinin ve yönetimin tekliğinin asla tartışmaya bile açılamaması gibi. Bölgesel özerkliğe değil, yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılması ilkesine dayanması gibi...”
PKK’den ne beklenmeli?

“ Öncelikle örgütün silahsızlandırılması, yönetim kadroları ile suça karışmış unsurlarının Türk adaletinde hesap vermesi, suça karışmamış olanların ise siyasi yaşama katılmasının yolunun açılması sürecinin tamamlanması gerekiyor.”
Bunlar çok önemli noktalardı. Dikkatinizi çekmek istedim.  Erdal Şafak’a da tebrikler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar