MEDYA KÖŞESİ

Medya bütün kötülüklerin anası gibi gösterilmemeli

Orgenaral İlker Başbuğ, 'Bölünmemek için TV seyretmeyin' dedi Mehveş Evin bu açılımı yorumladı. Peki Evin, Başbuğ'u haklı buldu mu?

Medya bütün kötülüklerin anası gibi gösterilmemeli

GAZETECİLER.COM
Org. İlker Başbuğ, açılımı kastederek 'komutanım neler oluyor?' diye soranlara şu tavsiyede bulunduğunu açık açık söyledi:
'Seyretmeyin şu televizyonları, dinlemeyin açık oturumları, diyorum!'
Acaba aynı sözleri Başbakan Erdoğan söyleseydi ne olurdu?
Herhalde 'Hani basın özgürlüğü? Başbakan alenen medyayı hedef alıyor! diye kıyamet kopardı diye düşünüyor Mehveş Evin...
Fakat söz Başbuğ'dan çıktığı için, kimseden ses çıkmayacak.
Neyse konumuz bu değil...

Mehveş Evin, Başbuğ'un bu tepkisini nereye koyacağız diye soruyor okuyucularına.
Anti demokratik mi, yoksa salt gerçekçilik mi?
Sonrasında da Başbuğ'un bu sözüne karşı çıkmadığını fakat, medyanın doğrudan hedef gösterilmesini doğru bulmadığını söylüyor ve ekliyor:

(...) Temelde Org. Başbuğ'un 'TV'leri seyretmeyin' sözüne karşı çıkmıyorum. Aksine, son derecede samimi olarak düşüncesini dile getirdiğini düşünüyorum. Etrafımızı saran 'bölücülük' paranoyasından ben de fena halde sıkıldım! Yine de Genelkurmay Başkanı, Başbakan, ve de Cumhurbaşkanı'nın medyayı her fırsatta muhatap alıp, bütün kötülüklerin anası gibi göstermelerini doğru bulmuyorum.

İster beğenin, ister beğenmeyin, pek çok farklı fikir ve düşüncenin, hele böyle kritik zamanlarda tartışılması gerekli. Sanki televizyonlarda 'bölünüyoruz' temalı konuşmalar yapılmasa, insanlar bölünme paranoyasına kapılmayacak! Zaten her yerde bu konu konuşulduğu, tedirginlik yarattığı için mesele televizyonlara sıçramış vaziyette. İnsanlar, kimin ne dediğini merak edecek ve kendi kafasında tartıp biçtikten sonra kararını verecek... Aksi mümkün olabilir mi? Halkın muhakeme yeteneğinden şüphe duyabilirsiniz, ama tartışma programlarına bir zamanların televole'si muamelesi yapmak ne kadar doğru? Belki asıl sorun iktidar sahiplerindedir; Kürt açılımını iyi anlatamamalarıdır... Kaldı ki 'ne olacak bu memleketin hali' temalı konuşmalar, sonu gelmek bilmeyen paranoyalar, bu ülkede ben doğmadan önce de vardı, muhtemelen öldükten sonra da devam edecek...  
Ha en demokratik hakkınızı kullanıp, zaplarsınız, dinlemezsiniz, olur biter. Ama mümkünse bunun kararını da kendimiz verelim!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar