MEDYA KÖŞESİ

'Mazallah kamyonu devirirler!'

Radikal yazarı Akif Beki, geri çekilme açıklamasının öncesinde ilginç bir noktaya dikkat çekti

'Mazallah kamyonu devirirler!'
GAZETECİLER.COM - Bir dönem Başbakan'ın basın sözcülüğünü de yapan Radikal yazarı Akif Beki, geri çekilme açıklamasının öncesinde ilginç bir noktaya dikkat çekti: "İşin içinde kameralara konuşma şehveti varsa kamyonu devirme tehlikesi de vardır daima. CHP ile MHP'ye kazara kaldırılacak gollük bir top, maazallah süreci raydan çıkarmaya yeter de artar bile."

İşte Akif Beki'nin yazısının o bölümü...

CHP VE MHP'YE AÇIK VERMEYİN

"CHP ve MHP gibi çözüm karşıtlarına makbule geçecek bir tek açık, çekilme kararını gölgede bırakabilir.

Kandil'de beklenen gün geldi çattı. PKK'nın sınır dışına çekilme kararı bir basın toplantısıyla açıklanacak. Önümüzde, hazır John Kerry örneği duruyor. Umarım Kandil'in sözcüleri, Amerikan Dışişleri Bakanı'nın düştüğü hataya düşmezler.

KONUŞMA ŞEHVETİ KAMYONU DEVİRİR

İşin içinde kameralara konuşma şehveti varsa kamyonu devirme tehlikesi de vardır daima. CHP ile MHP'ye kazara kaldırılacak gollük bir top, maazallah süreci raydan çıkarmaya yeter de artar bile.

Mektuplar gitti geldi, heyetler mekik dokudu, fikir teatileri oldu, niyetler beyan edildi, son söylenecekler söylendi. Şimdi sıra eylemde. En kritik aşamadayız. Kandil'de, Türkiye ve dünya medyasının katılımıyla geniş çaplı bir basın toplantısı düzenlenecek. Çekilme kararı, yetkili ağızlardan ilan edilerek aleniyet kazanacak. Ancak kullanılacak dil, hiç istemeden bir çuval inciri berbat da edebilir. Her şey, fazladan edilmiş bir çift söze bakar.

GAF YAPMAYACAK KADAR KENDİLERİNE HAKİMLERDİR

Örgütün yönetici kadrosu, iletişimin inceliklerine, propagandanın sırlarına vâkıftır elbette. Yıllar içinde çok ciddi tecrübeler kazandılar, PR işinde hayli ustalaştılar. Gaf yapmayacak kadar çenelerine hâkimdirler, ona da şüphe yok. Coşarak ağızlarından yanlış bir söz kaçırmayacakları kesin, sürçülisanda bulunmayacakları da.

Şurası muhakkak ki ne deyip ne demeyeceklerini sizden de benden de gayet iyi bilirler.

 

Akif Beki'nin yazısının tamamını okumak için tıklayın!