MEDYA KÖŞESİ

Matrix'i bir de Sevilay'dan dinleyin! Israr ediyoruz!

Sabah'taki yazısında Matrix filminden örnekler veren Sevilay Yükselir öyle bir hata yaptı ki sosyal medyada tiye alındı...

Matrix'i bir de Sevilay'dan dinleyin! Israr ediyoruz!
GAZETECİLER.COM
Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir AKP cemaat savaşını konu alan yazısında günün gafına imza attı. Yazısında dünyaca ünlü Matrix filminden örnekler veren Yükselir ya filmi hiç izlememiş ya da olan biteni fena halde yanlış anlamış.

SABAH YAZARININ MATRİX CEHALETİ!

Yükselir, cemaat ile hükümet arasındaki kavgayı Matrix filminden verdiği örneklerle çözümlemeye çalıştığı yazısında filmdeki uzaylılardan söz ediyor. Ancak filmde tek bir uzaylı bile yok. Kara bir gelecek ütopyası kuran filmde makineler ile insanlar arasındaki savaş konu alınıyor. Ancak Sabah yazarı film için "İzleyenler bilir. Hani o filmde bir uzaylılar var bir de insan kılığına girmiş uzaylılar." dediği yazısında bambaşka bir Matrix icat etti. Yükselir'in Matrix cehaleti sosyal medyada da tiye alındı.

İşte Yükselir'in yazısındaki ilgili bölüm:

Ben bu cemaat ve paralel devlet meselesini Matrix filmine benziyorum. İzleyenler bilir. Hani o filmde bir uzaylılar var bir de insan kılığına girmiş uzaylılar. Cemaate bağlı olduğunu veya el altından yönetildiğini bildiğimiz medyadaki, mahalledeki tipler uzaylılar. Ama bence asıl tehlikeli olanlar bunlar değil! Tehlikeli ve mücadele edilmesi güç olanlar ana akım medyaya konuşlanmış ya da yargı, emniyet ve devlet kurumlarının değişik noktalarını ele geçirmiş olan insan kılığındaki uzaylılar! Gülebilirsiniz bu örneğime ama durum aynen böyle! Anlaşılamıyor.