MEDYA KÖŞESİ

'Maskeli medya çetesi'ne nasıl dayanırız!

"Bizim ülkede kavramlar ve değerler de süs köpeklerinin toplarına benzedi bu kavgalar yüzünden. Hepsi paramparça."

'Maskeli medya çetesi'ne nasıl dayanırız!

GAZETECİLER.COM - Vatan yazarı Sanem Altan köşesinde "Hayatımız kuşatıldı sanki... Wikileaks belgeleri, Twitter kavgaları, televizyon tartışmaları, köşe yazarı itişmeleri..." diyerek başladığı yazısında çok ilginç bir tanımlama yaptı:

"Süs köpeklerine oynasın diye küçük tenis topları verirler ya hani, köpek alır o topu dişlerinin arasında ezer büzer, sıkar, ısırır...  Top bir süre sonra topluktan çıkar, bir paçavraya döner. Bizim ülkede kavramlar ve değerler de süs köpeklerinin toplarına benzedi bu kavgalar yüzünden. Hepsi paramparça.

Çevremiz, bir fikre inandığı için değil, duygularına yenik düştüğü için savaşanlarla doldu. Bütün kavramların, bütün değerlerin içini boşaltıp, posasını "yazı" diye yazıyorlar, kavramları dişleyip dişleyip, kendileri gibi fersude bir paçavraya dönüştürüyorlar.

Maskeli çete gibiler... Bazen ilerici, bazen gerici, bazen demokrat, bazen muhafazakâr, bazen asker, bazen imam oluyorlar... Kim olduklarını anlamak zor.

Ama geçecek biliyorum..."


Yazısını "Karanlık, pis mağarayı temizleyip aydınlatmak isterseniz, o zaman bir süre o karanlığa, o pisliğe, o kokuya, üzerinize gelen tuhaf yaratıklara dayanmak zorundasınız. Bence de dayanmalıyız..." diyerek bitiren Sanem Altan'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR