MEDYA KÖŞESİ

Manşetler vururuz diyor içerde başka bir şey!

Medya FM'de Adem Metan'ın sorularını yanıtlayan Hadi Özışık Suriye krizi ve Başbakan'ın köşe yazarlarına tepkisini yorumladı...

Manşetler vururuz diyor içerde başka bir şey!
GAZETECİLER.COM
Suriye krizinde savaş seçeneğinin tartışılmaya başlanması gündemi ısıtırken "ne olacak?" sorusuna yanıt aranıyor. Medya FM'de Adem Metan'ın sorularını yanıtlayan Hadi Özışık savaş seçeneğini olası gelişmeleri yorumladı.

GAZETE MANŞETLERİNDEKİ VURGULAR DETAYDA BOŞA ÇIKIYOR

İnternet Medyası Derneği Başkanı ve İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, sürecin gerilimine karşın savaş için ortada bir sebep olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki açıklamalarını hatırlatan Özışık gazetelerin manşetlerindeki "vururuz" başlıklarına karşın gerçeğin bundan ibaret olmadığını söyledi. Özışık, bazı gazetecilerin "Türk uçağının orada ne işi var" yönündeki sorgulamasının yanlış olmasına karşın Başbakan'ın satılık kalemler çıkışının da yanlış olduğunu söyledi.

IRAK'I UNUTMAYALIM GAZA GELMEMEK LAZIM

"Haberin detayına satır aralarına baktığımızda sınır ihlali olduğunda vururuz dediğini görüyoruz. Yani bilgi kirliliği dediğimiz şey bu olsa gerek. Detaya baktığımızda öyle bir ifade ve izlenim yok. Başbakan tehtidvari bir ifade kullanmaz zaten. Uluslararası konjüktüre baktığımızda Başbakan'ın tavrının doğru olduğunu görüyoruz. Ama Türkiye'nin gaza gelmemesi gerekiyor. Irak'ı yerle bir eden işbirlikçilere ve ortada nükleer silah bulunmadığını hatırladığımızda gaza gelmemek gerektiğini çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum."

BAŞBAKAN'IN SATILIK KALEMLER ÇIKIŞI DOĞRU OLMADI

"Bazı gazetecilerin Suriye semalarında bizim uçağımızın ne işi vardı yönünde bir tepki göstermesi ve buna karşılık Başbakan'ın satılık kalemler çıkışının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu meslektaşlarımızın böyle bir sorgu içine girmesi yanlış olmuştur. Hemen bir açıklama yapılarak uçağın silahsız olduğu, bir test uçuşu yapıldığı dakika dakika açıklamalarla ortaya kondu. Bu açıklamalara rağmen kimi kalem erbabının BDP'nin şahitliğiyle yola çıkmaları ve iktidarı böyle vurması yanlış ama Başbakan'ın çıkışı da yanlış. Başbakan ne kadar hain değilse Türk medyası da o kadar hain değil. Üsluba dikkat etmek lazım özetle. Başbakan'ın bu konuda üsluba dikkat etmesi gerek..."



ÇOK OKUNANLAR