MEDYA KÖŞESİ

'Malum Medya' yaftasına isyan etti!

"Biz iktidar düşmanlığı yapmıyoruz. "Ülke karışsın, anarşi çıksın" diye çırpınmıyoruz. Muhalefet partisi falan da değiliz. Tuzak kurmuyoruz, düşmanlık yapmıyoruz... Biz burada sadece gazetecilik yapıyoruz."

'Malum Medya'  yaftasına isyan etti!

GAZETECİLER.COM - Ahmet Hakan, bugün Başbakan Erdoğan'ın ve iktidar partisi yöneticilerinin sık sık tekrarladığı "Malum Medya Yaftası"na isyan etti... Gazetesinin birinci sayfasından anonsladığı yazıda Ahmet Hakan derdini şöyle anlattı:

"Hürriyet'te yazıyorum. Ne iktidar yanlışıyım, ne de iktidar karşıtı... Ne muhalefet yanlışıyım, ne de muhalefet karşıtı...

Tek referansım var: Demokrasi...
Tek ölçüm var: Hakkaniyet...
Tek dayanağım var: Vicdan...

Başbakan Tayyip Erdoğan, son zamanlarda "malum medya" demeyi bir itiyat haline getirdi ya... İşte bu niteleme... Hem beni, hem de bu grubun yayın organlarında yazıp çizen herkesi töhmet altında bırakıyor. Başbakan "malum medya" dedikçe... Sanki ortada "hükümet aleyhine konuşlanmış bir yapı" varmış ve sanki biz de bu yapının içinden sesleniyormuşuz gibi bir izlenim doğuyor. Böylece... Benim demokrasiyi referans almam, hakkaniyeti ölçü bellemem, vicdanı dayanak yapmam arada kaynayıp gidiyor. Bundan daha doğal ne olabilir?

Ama ülkenin Başbakan'ı, her daim diri tuttuğu bir öfkeyle... Bu haberleri yapan yayın organlannı "malum medya" diyerek yaftalar ve ötekileştirirse...
İktidan rahatsız eden haberlerin verilmesini bir "tuzak", bir "komplo", bir "düşmanlık" olarak algılarsa... Gazetecilik görevi nasıl yapılır?

Memlekette meydana gelen gelişmeleri haber yapan gazetecilerin, Başbakan tarafından "tuzakçı" ve "komplocu" töhmeti altında bırakıldığı ülkelerde demokrasiden söz edilir mi?
Biliyorum ve kabul ediyorum: Bir dönem, Başbakan Erdoğan için incitici başlıklar atıldı, kampanya izlenimi veren haberler yapıldı.
Başbakan Erdoğan da haklı olarak hem incindi, hem de .
öfkelendi.
Ama insaf edelim...
9 yıllık iktidann ardından bile bu öfke hiç yatışmayacak mı?

Yazısını "Biz iktidar düşmanlığı yapmıyoruz. "Ülke karışsın, anarşi çıksın" diye çırpınmıyoruz. Muhalefet partisi falan da değiliz. Tuzak kurmuyoruz, düşmanlık yapmıyoruz... Biz burada sadece gazetecilik yapıyoruz." diyerek sürdüren Ahmet Hakan'ın köşesinin tamamını Hürriyet gazetesinden okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR