MEDYA KÖŞESİ

Mahsun Kırmızıgül saygıyı hak etti mi?

Şimdilerde, 'Mahsun Kırmızıgül sineması' diye bir olgu varsa şayet, ondan hiç hoşlanmadığımı peşinen açıklamak isterim...

Mahsun Kırmızıgül saygıyı hak etti mi?
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Tuğçe Tatari köşesinde son günlerde dizisi ile gündemde kendine haklı bir yer edinen Mahsun Kırmızıgül için "Mahsun Kırmızıgül saygıyı hak etti mi?" diye sordu ve çok ilginç bir yanıt verdi.

"Şimdilerde, 'Mahsun Kırmızıgül sineması' diye bir olgu varsa şayet, ondan hiç hoşlanmadığımı peşinen açıklamak isterim." diyen Tatari Kırmızıgül'ün filmlerinin "Fazla mesaj içeren hatta 'mesaj kaygılı' diye değerlendirdiğini ve bu filmlere tahammül edemediğini yazdı. Ardından da "Ama şapkayı önümüze koyalım dedi ve şöyle devam etti:

Doğudan göç etmiş, imkansızlıklar ve görüş darlıkları, kısıtlı çevreler arasından sıyrılıp İstanbul gibi bir yerde tutunabilmiş,

Arabesk-fantezi dalında icra ettiği hayatı çabalayarak değiştirmiş, başarının, 'yüksek sosyete' ile aşık atacak kayak seyahatlerinin fotoğraflarını basına dağıtmaktan geçmediğini çözebilmiş, bundan sadece birkaç sene önce Mahsun Kırmızıgül dendiğinde aklımıza gelen imajı bambaşka bir mecraya taşımış, taşıyabilmiş birinden bahsediyoruz...


Yani demek istediğim o ki; tarzı, anlatımı, lisanı, bakış açısı, zevkleri, ilgi alanları size uymasa da Mahsun Kırmızıgül hayatında saygı duyulacak kadar istikrarlı bir dönüşüm yarattı.

Ve bunları yaparken de 'düşük'lükten olabildiğince uzak durmaya, magazin basınına sırf daha fazla para kazanmak için malzeme vermek geleneğinden uzaklaştı.

"Ben hayatla kavga eden, suyun yönünü değiştiren, şaşırtan ve gelişen insanları severim." diyen Tatari'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR