MEDYA KÖŞESİ

'Levent Kırca pespaye bir mizaha kurban oluyor!'

Salih Tuna dün Yılmaz Erdoğan'ı eleştimişti. Dugün de Levent Kırca ve Olacak O Kadar'ı hedef almış. Tuna bu sefer hiç acımamış...

'Levent Kırca pespaye bir mizaha kurban oluyor!'

GAZETECİLER.COM

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna dün Yılmaz Erdoğan'a yaptığı eleştirilerle sayfalarımıza konuk olmuştu. Tuna bugün de Levent Kırca ve Olacak O Kadar'ı eleştirmiş. Tuna bu sefer içerik üzerinden bir değerlendirme

"Madem dünkü yazımızla kalemimizi Yılmaz Erdoğan'a değdirdik, bugün de Levent Kırca'ya değdirelim ki, hatırı kalmasın.

Zira "Olacak O Kadar" programındaki "mizah anlayışı" tam bir fecaat.

Oldukça zayıf "skeçleri", acemi oyunculukları ve alelade dekorlarına göz yumsak da, bu tuhaf mizah anlayışına asla göz yumamayız.

Darbe günlüklerine, lahikalara, komplolara, provokasyonlara, muvazaalı gazete bombalamalara, "Danıştay Cinayeti" itiraflarına, faili meçhullere, asit kuyularına, karadan denizden çıkarılan onca mühimmata tek kelime söyleme; bu "rezilliklerin" üzerine gidenlere demediğini bırakma!..

Bu nasıl mizah anlayışıdır Allah aşkına?

(...)

Levent Kırca siyah–beyaz TRT yıllarından itibaren dişiyle tırnağıyla kazandığı "saygınlığı" böylesine pespaye bir mizah anlayışına kurban etmemelidir.

Hakkı yok buna!

(...)

İmdi; Sevgili Levent Kırca karar vermelidir:

Ya mazhar olduğu bu iltifata layık bir mizah çizgisine devam edecek ya da Cemal Süreya'nın, "99 Yüz" adlı kitabındaki, "Ekranın büyük aptalı" şeklindeki "münasebetsiz" nitelendirmesini hatırlatacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum