MEDYA KÖŞESİ

Lanet olsun ki dizi ATV'de yayınlanıyor

Lanet olsun objektifliğimi elimden alan bu diziye diyorsun ya... Gayri ihtiyari bizim aklımızdan da şu başlıktaki söz geçti.

Lanet olsun ki dizi ATV'de yayınlanıyor
GAZETECİLER.COM - Yüksel Aytuğ'u nasıl bilirsiniz?
Valla biz 'objektif' biliriz...
'Hak yemez' biliriz...
Kestirmeden dersek TV eleştirmenleri içindeki "en iyi" biliriz...

Ama bugünkü Ezel yazısını okuyunca burnumuza gelen koku az biraz mide arızası çıkardı.

İçimizdeki ses şunu sorup duruyordu ısrarla:
"Ezel, ATV'de yayınlanmıyor olsaydı Yüksel Aytuğ yine böyle mi yazardı?"
Bir de şunu merak ettik haliyle...
Sabah'ın TV eleştirmeni grubun kanalı olan ATV'deki dizileri 'açıktan' eleştiremiyor mu? Dizideki iki bariz hatayı yazarken "allayıp pullayarak çakması" bu yüzden mi?

Yüksel Aytuğ'un köşesinden aktaralım;

"Dizi değil, her bölümü ayrı sinema filmi... Nasıl yazılır, nasıl çekilir, nasıl oynanır aklım almıyor. Evet, artık Ezel'i dizi niyetine izlemiyorum. Dahası, eleştirmen gözlüğümü çıkarıp alelade bir televizyon izleyicisi gibi geçiyorum ekranın karşısına ve öykünün beni alıp götürmesine izin veriyorum. E durum böyle olunca da objektifliğimi yitiriyorum...

Ne lunaparktaki cinayet sahnesinde katil, maktul ve yanındakiler dakikalar boyunca orada bulunurken bir Allah'ın kulunun gelmemesine şaşırıyorum, ne de Dayı'nın ofisinde güneş ışıkları pencereden girerken, aynı zamanda bara gece baskını yapılmasına... Hiçbiri gözüme takılmıyor. Görmüyorum. Görmek istemiyorum. Lanet olsun objektifliğimi elimden alan bu diziye!.."

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR