MEDYA KÖŞESİ

Kütahyalı'dan Şahenk'e uyarı yazısı!

Kütahyalı, Sabah gazetesindeki köşesinde Ferit Şahenk'in Doğuş Grubu ve Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Milliyet ve Vatan'ı övdü ama "Şahenk bunu iyi bilsin..." diye yazdı.

Kütahyalı'dan Şahenk'e uyarı yazısı!
GAZETECİLER.COM - "11 Ağustos'la beraber bu eski medya düzeni son kalıntılarına kadar tasfiye edilecektir. Kamuflaj medyası dönemi bitecek herkesin pozisyonunu açık ve net ortaya koymak zorunda olduğu şeffaf bir düzen gelecektir..."  diyen Rasim Ozan Kütahyalı, Sabah gazetesindeki köşesinde Ferit Şahenk'in Doğuş Grubu ve Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Milliyet ve Vatan'ı övdü.

Ancak Ciner'i suçlayan yazısında Kütahyalı, Şahenk için "Böyle müntehir kişiler arkadaşlarına da fayda değil sadece zarar getirirler. Bu da Ferit Şahenk tarafından iyi bilinmeli..." yazmayı da ihmal etmedi.

İşte Kütahyalı'nın yazısından çarpıcı bir bölüm:

"SABAH grubunun transatlantik gemisi olduğu Yeni Türkiye medyası açık ve net tavır koymaktadır. Aynı şey Yeni Türkiye'ye net bir dille karşı çıkan hatta sürekli Yeni Türkiye'ye küfreden medya için de geçerlidir. Bu yayın organlarının ifade özgürlüğü de sonuna kadar muhafaza edilecektir. Öte yandan bu iki pozisyondan birinde olmadan da adil ve dürüst davranarak Yeni Türkiye medya düzeninin meşru bir aktörü olmak mümkündür. Yeter ki kötü niyet ve kamuflaj taktikleri olmasın...
***
Bu model medyanın örneği de Ferit Şahenk'in Doğuş Grubu ve Erdoğan Demirören medya grubudur. Bu iki grupta Eski Türkiye'den gelen adetleri ve insan malzemesini devralan ama Yeni Türkiye'ye düşmanlık yapmayan iyi niyetli iki gruptur. Geçmişte her iki grubu da yeri geldi mi ağır eleştirmişimdir. Ama 17-25 Aralık darbe teşebbüsü süreçlerinde hem Şahenk hem de Demirören kendi medya platformlarını Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef almış bu karanlık örgüte kullandırtmamaya özel gayret gösterdiler. Meşru ve gayrimeşru ayrımını dikkatle yaptılar.
Özellikle ana yayın politikası bağlamında paralel baskıya boyun eğmediler. Paralel örgüt Ferit Şahenk'i uydurma kanıtlarla Yazıcıoğlu suikasti davasına bile dahil etmeye kalktı ama Şahenk bu şekilde kafeslenen arkadaşı Turgay Ciner gibi korkup teslim olmadı ve demokrasinin yanında yer aldı. Ciner ise bu süreçte öyle tuhaf öyle alengirli işler yaptı ki şu an Devlet nezdinde persona non grata haline geldi. Ciner adeta intihar etti. Böyle müntehir kişiler arkadaşlarına da fayda değil sadece zarar getirirler. Bu da Ferit Şahenk tarafından iyi bilinmeli...

KÜTAHYALI'NIN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
ÇOK OKUNANLAR