MEDYA KÖŞESİ

Kurtlar'ın senaristi BDP'liyi çileden çıkarttı

BDP'nin dizilerde Kürt düşmanlığı eleştirisi ekranda fırtınalar kopartıyor. BDP'li vekil Bengi Yıldız dizinin senaristiyle kapıştı.

Kurtlar'ın senaristi BDP'liyi çileden çıkarttı
GAZETECİLER.COM
BDP ile Kurtlar Vadisi arasındaki gerilim tırmanıyor. BDP Grupbaşkan Vekili Bengi Yıldız ile dizinin senaristi Bahadır Özdener ekranda kapıştılar. Tartışmaya Bengi Yıldız'ın istifa resti damga vurdu.

BDP'nin başta Kurtlar Vadisi Pusu olmak üzere bazı dizileri Kürt düşmanlığı yapmakla suçlamasıyla başlayan polemik ekranlarda sürüyor. BDP Grupbaşkan Vekili Bengi Yıldız ve vadinin senaristlerinden Bahadır Özdener, Star Ana Haber'de karşı karşıya geldiler. Yıldız, dizinin faşist bir düşünce biçiminin ürünü olduğunu söylerek bölgede yoğun tepki topladığını belirtti. Özdener ise bölgede sevildiklerini, Polat Alemdar'ın çocuklar için bir rol modeli olduğunu söyledi.

BENGİ YILDIZ'DAN İSTİFA RESTİ!
Özdener'in 'bölgede seviliyoruz' demesiyle adeta çılgına dönen Bengi Yıldız bunun kesinlikle doğru olmadığını söyledi. 'Sayın senarist bölgede hava komando tugayında görüş almış galiba. Gelsinler Batman'da, Diyarbakır'da sorsunlar bakalım insanlara yüzde bir bile olumlu bir şey söylemeyecektir. Bakın buradan iddia ediyorum. Eğer yüzde bir bile bu dizi hakkında olumlu bir fikir beyan etsin ben istifa edeceğim. Buradan söz veriyorum. Tehdit olarak söylemiyorum kesinlikle ama kendisi Batman'a Diyarbakır'a giremez bile.'

Bahadır Özdener, gerilimi daha fazla tırmandırmaktan kaçınırken, yine de ilginç bir göndermede bulundu: 'İstifa etmenizi istemeyiz kesinlikle. Zaten sayınız da az siz mecliste olmalısınız mutlaka' dedi.

İşte o anlar:

:   Etiket:


ÇOK OKUNANLAR