MEDYA KÖŞESİ

Kurt Kanunu, ABD dizilerinin etkisini kıracak...

Kemal Tahir'in "Kurt Kanunu" romanını televizyona uyarlayan senarist Bahadır Özdener, Ceren Akdağ Şahin'in sorularını yanıtladı...

Kurt Kanunu, ABD dizilerinin etkisini kıracak...

GAZETECİLER.COM
Ceren Akdağ Şahin'in hazırlayıp sunduğu "Hayatın İçinden" programı başarılı senarist ve yapımcı Bahadır Özdener'i konuk etti. Kemal Tahir'in "Kurt Kanunu" romanını televizyona uyarlayan senarist, dizinin diğer yapımlardan farkını ve iddialı olduğu noktaları anlattı.

Kurtlar Vadisi'nin de senaristi olan Özdener yeni dizisi "Kurt Kanunu"nun yerli dizi sektörünün geleneklerinin dışına çıkmayı hedeflediğini söyledi. Yerli dizilerin ABD dizilerinin etkisi altında olduğunu kaydeden Özdener Türk seyircisinin davranış kalıplarına uygun bir uslup ve anlatım biçimiyle Kurt Kanunu dizisini hazırladıklarını söyledi:

"Anlatımı, uslubu, oyunculuğu, diyalogları, yönetmenin ve senaristin yorumlama biçimiyle bu dizi seyirci için farklı bir dizi olacak. Uzun bir zamandır yerli dizi sektörü yani senaristi, oyuncusu, yönetmeni ABD dizilerinin etkisi altında. Ama izleyicinin de buna parelel olduğunu düşünmüyorum. Çünkü genetik formasyonumuz Amerikalılardan daha farklı. Türkler ağırkanlı, ağır hareket eden, diyaloğu seven, dinlemeyi seven, kendi içinde sahneleri yaşamayı seven, bir parça eski radyo dinleyicisi gibi davranan bir yapıya sahip."

ÇOK OKUNANLAR