MEDYA KÖŞESİ

Kürşat Bumin'e farklı kulvardan destek

Yeni Şafak gazetesinde Kürşat Bumin'e Cihaner Dosyası ile ilgili yazıları için Doğan Akın'dan saygı ve alkış geldi.

Kürşat Bumin'e farklı kulvardan destek

Cihaner dosyasındaki tuhaflıkları bugünkü yazısında sergileyen T24 internet sitesi genel yayın yönetmeni Doğan Akın, bir süreden beri Yeni Şafak'taki köşesinde aynı konuyu işleyen Kürşat Bumin'e saylılarını sundu ve alkışladı.

"Bumin'in soruları kadar tavrı da değerli" diyen Akın, "Kürşat Bumin, Yeni Şafak gazetesinin yayınlarında kesin hükümlerle suçladığı İlhan Cihaner'e ilişkin dosyalar konusunda son derece önemli bir sorgulama yapıyor." diyor ve şöyle devam ediyor:

"Süreci bu kadar dikkatle inceleyen ve deneyimli bir yazar olan Kürşat Bumin'in, Cihaner'in "cemaat" soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla yaptırdığı telefon dinlemelerine Yeni Şafak'ın sahibi Ahmet Albayrak'ı zor durumda bırakan konuşmaların da takıldığını bilmiyor olması düşünülemez.

Yukarıda yaptığımız alıntılar kadar, Bumin'in Türk basınında pek alışık olmadığımız adil ve cesur tutumu da büyük bir değer taşıyor.

T24'te Cihaner'in elinden alınan dosyaya ilişkin belgeleri ve telefon konuşmalarını 17 Şubat'tan itibaren yayımlamaya başlarken "hiçbir görüş ve inancın gazetecilikten daha değerli olamayacağını" söylemiştik...

Kürşat Bumin, vicdan ve adalet duygusuyla sorgulayan bir gazeteciliğin en güzel örneklerini veriyor.

Saygıyla alkışlıyoruz..."

Doğan Akın'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar