MEDYA KÖŞESİ

Küçükkaya, Mustafa Dolu örneğini verdi!

Akşam genel yayın yönetmeni, "hem gazetecilik hem siyaset olur mu?" sorusuna ne yanıt verdi? İşte Küçükkaya'nın o yazısı.

Küçükkaya, Mustafa Dolu örneğini verdi!

GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya, bugün köşesinde bir süredir kulislerde konuşulan ve gazeteciler.com'un da gündemde tuttuğu bir konuyu yazdı.

"Gazetecinin tarafsızlığı" başlıklı yazısında Küçükkaya, CHP parti meclisinde siyaset yapacak gazetecilerin bir tercih yapması ile ilgili tartışmayı değerlendirdi.
"Medyanın büyük bölümü kendini 'o tarafta' veya 'bu tarafta' konumladığı için kavganın aktörlerinden biri haline geldi.

Gündemde 'siyasetteki yenilenme' kadar gazetecilikteki 'yandaşlık-sırdaşlık-yoldaşlık' etiketlenmesinin izleri belirginleşiyor.

İşi ağırlıklı olarak toplumu izlemek olan gazetecilerin politikayla ilgilenmesinde şaşılacak yan yok. Ama bugünün tartışma konusu, bir parti yetkili kuruluna giren isimlerin yazı yazmaya, TV'de program yapmaya devam edip etmemesi."

Küçükkaya, kendisinin bu konuda herhangi bir parti veya kişi farkı gözetmeksizin her durumda uyacağı ve uygulayacağı etik değerleri, profesyonel çerçevesi ve taviz vermeyeceği ilkeleri olduğunu açıkladığı yazısında görüşlerini şu net cümleler ile aktardı:

MUSTAFA DOLU ÖRNEĞİNİ VERDİ!

"Mesleğimizin saygınlığı ve çalıştığımız kurumların itibarı söz konusu olduğu için elbette bize düşen sorumluluklar var." diyen Küçükkaya yazısında Mustafa Dolu örneğini de verdi:

"Benzer yaklaşım son yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Mustafa Dolu için de geçerlidir. Kuşkusuz siyasetle ilgilenenler bir işi, mesleği yapmaya devam edecekler. Ekmeklerini bir şekilde kazanacaklar. Bunun istisnası 'yazı yazmak' olmalıdır. 

Sevgili Mustafa Dolu, yapmaya çalıştığım 'halka yakın gazetecilik' açısından son derece uygun olmasına ve benden önce gazetemde düzenli yazılar yazmasına rağmen, aday olduğu günden itibaren yazılarına son vermiştir. Bu durum, seçimi kazanamamış olduğu günden bu yana geçerliliğini korumaktadır."

Akşam Gazetesi yazarı gazeteci Mustafa Dolu, Cumhuriyet Halk
Partisi’nden Beyoğlu ilçe belediye başkan adayı olarak 29 Mart yerel seçimlerine katılmıştı.

Sandıkların açılmasının ardından uzun süre önde giden Mustafa Dolu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday olan rakibi Ahmet Misbah Demircan’a geçilerek seçimleri kaybetmişti.

MESLEKTAŞLARINA İNANDIRICILIK NOTU

Küçükkaya'nın yazısının sonunda meslektaşlarına yazdığı ilginç bir de not var:

Bir not daha: Gazeteci, eleştiri gücünü yitirdiği sürece en büyük zararı desteklediği siyasi düşünce ve yapıya verir. Halk gözünde inandırıcılığını yitirdiği gibi mesleğine karşı körlük yaşar. Kitlelerle kurduğu ilişki, üzerine yapışan etiket nedeniyle sakatlanır. Gazeteciler dikkat...

Yorumlar