MEDYA KÖŞESİ

Köşk'te bir medya patronu oturuyor!

Radikal yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü medya patronu ilan etti?

Köşk'te bir medya patronu oturuyor!
GAZETECİLER.COM - Başbakan Erdoğan'ın eski basın danışmanı, Radikal yazarı Akif Beki, yazdıkları ile kimi zaman gazetesinde bile sert bir dille eleştirilebiliyor. Ancak bu sefer yazdıkları tepki çekmenin ötesinde ilgi çekecek gibi görünüyor.

Abdullah Gül'ün medyası başlıklı yazısında Beki, Abdullah Gül'ü medya patronu ilan etti.

"Sivil olmasına sivil Cumhurbaşkanı, dindar olmasına dindar; bu özellikler de Özalvari ilklerden biri yapıyor onu. Fakat Abdullah Gül'ün ayırt edici vasfı, gazeteci cumhurbaşkanı olmasıdır. Köşk'te bir medya patronu oturuyor, ama kendi kişisel medyasının patronu.

Dijital iktidar çağındayız; tek yönlü medyanın da onun mekaniğine yaslanan iktidarların da devri geçti. Her müstaid, yani istidad sahibi olan herkes, kendi şahsi medyasını kurup işletebiliyor. Dikkatinizi çekmeme elverişli bir örnek olduğu için, bu yalın gerçeği bir kez de Cumhurbaşkanı Gül üzerinden anlatmayı seçtim. Yeni medyanın ruhunu kavrayan, dijital trendleri yakalamayı başaran ender devlet adamlarından biri çünkü.

Hüsnü Mübarek, Zeynel Abidin bin Ali, Muammer Kaddafi gibi liderler, internet çağını ıskalamanın bedelini iktidarlarıyla ödediler. İhmal ettikleri sosyal medyadan yükselen dip dalgalar, kitlesel darbelerle koltuklarından alaşağı etti onları."

 

Gül'ün kendi medyasının patronu olduğunu anlatan yazısının tamamını okuyabilirsiniz.