MEDYA KÖŞESİ

Köşe yazarları irtica belgesini yeniden yazdı!

Gündem giderek yoğunlaşırken yazarlar da adeta gelişmelere yetişme telaşı içindeler. Bugün de iki konu üstüne odaklanmışlar. İrtica belgesi ve açılım!

Köşe yazarları irtica belgesini yeniden yazdı!

GAZETECİLER.COM

Gündem giderek yoğunlaşırken yazarlar da adeta gelişmelere yetişme telaşı içindeler. Bugün de iki konu üstüne odaklanıyor tartışmalar. İrticayla mücadele belgesi ve açılım!

Hürriyet

Hürriyet'te yazarların ortak gündemi irticayla mücadele belgesinin gerçek çıkması. Ezberleri bozulmuş gibi. Ne diyeceklerini pek bilemiyorlar sanki...

Belge ilk ortaya çıktığında üstüne gidip ciddiye alan yazarları değilde olayı inkar edip haberi yapanları hedef alan yazarları okuyun bizce. eğlenceli olacaktır!

Oktay Ekşi şöyle başlamış: TOPUN tüfeğin yenemeyeceği tek güç vardır. Ona “gerçek” derler. O güç döner dolaşır bir gün kendisini dayatır ve kabul ettirir. Galiba Albay Dursun Çiçek imzalı “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” başlıklı belge konusunda döndük dolaştık, “gerçeğin kabul edilmesi gereken noktaya” geldik.

Okumak için

Sedat Ergin ise yine olaya analitk yaklaşmış ve söylenmesi gereknler söylemiş... Konuyu taraf duygusundan arınmış bir gazetecinin kaleminden okumak isteyenlere öneriyoruz.

Okumak için

Milliyet

Milliyet yazarları da irticayla mücadele belgesini gündeme almışlar. Ama arada açılımı yazankarda yok değil. Milliyet yazarları konuya soğukkanlı yaklaşmışlar.

Hasan Cemal bügün sert bir makaleyle karşımızda. "Başbuğ Paşa, ‘kâğıt parçası’ derken gerçeği biliyor muydu?" diye soruyor Cemal. Haliye konuya n hassas yeridnen giriş yapıyor.

Okumak için

Melih Aşık direnmeye devam ediyor. 'Sözkonusu belge bu düzeyde ortaya çıkmışken hala nasıl savunusu yapılabilir?' diye merak edenlere öneriyoruz.

Okumak için

[page_end]

Sabah

Sabah'ta ortak bir gündem yok bugün. Ama yine de irtica belgesi biraz ağır basıyor.

Mehmet Barlas ortaya çıkan orjinal belge üstüne hem birikimini hem de deneyimlerini yansıttığı bir makaleyle karşımızda bugün. Barlas biraz da geçmişe dönmüş ve Cumhuriyet tarihinden tanığı olduğu bir olayı anlatarak güçlendirmiş yazısını.

Okumak için

Okan Müderrisoğlu ise açılımda gelnen noktayı Cumhurbaşkanı Gül'ün fikirleri ve mesajları üzerinden okurlarıyla paylaşmış bugün. Müderrisoğlu Gül'ün Kürt tarafına mesajlarını aktarmış.

Okumak için

Akşam

Biliyorsunuz Akşam'da yazarlar arasında ortak gündem olmaz pek. Bugün de farklı konularda yazmışlar. Ama gündemi yansıtan yazılar da yok değil.

Mehveş Evin ortaya çıkan orjinal irtica belgesinin medyada ki sonuçları üstünde durmuş. "Gazeteciler 'ıslak imza' için özür dilesin mi?" diye soruyor Evin...

Okumak için

[page_end]

Star

Star yazarları tahmin edceğiniz gibi orjinali ortaya çıkan irtica belgesini ortak gündem yapmışlar. Biraz da haklı çıkmanın verdiği güçle yazmışlar bugün.

Ahmet Kekeç "Durumun ciddiyetini Başbuğ da kavramıştır!" diyerek söze başlamış. Ama kendisi dalgasını geçmiş. Geçi mizah da ciddi bir iştir değil mi?

Okumak için

Ergun Babahan 'kim yapmış, nasıl yapmış, neden yapmış?'ı değil bundan sonra olcakları konu almış. Şöyle de bir tespiti var:

"Bu dava sonucu Türkiye’de hem medya, hem siyaset yeniden yapılanmak zorunda kalacak."

Okumak için

Vatan

Vatan yazarları genelde ortak bir tavır içinde olurlar. Arada farklılıklar olmakla birlikte bir genel eğilim de olur çoğu zaman. Bu sefer durum biraz farklı. Belge tartışması kafaları biraz karıştırmış belli ki.

Güngör Mengi belge üstüne yazmış.  "Adalet... Hemen..." demiş. Ama içerikte ise başlıktaki cesaret ve şiddet yerine başka şeyler var.

Okumak için

[page_end]

Yeni Şafak

Yeni Şafak'ta da gündem belge ve ardındakiler, önündekiler...

Kürşat Bumin orjinal belgeyi ortaya çıkartan ihbar mektubunu analiz etmiş. İlginç detaylar var yazıda...

Okumak için

Ali Bayramoğlu ise konuyu siyasi yanıyla kapsamlı bir analizle ele almış. İddialı tespitleeri de var BAyramoğlu'nun:

"Bu koşullarda asker ya sertleşecek ya değişecek, böyle bir dönemin kapısı aralanıyor... Bizce değişim kaçınılmazdır..."

Radikal

Radikal yazarları arasında bügün sadece belge değil açılım da popüler bir konu.

İsmet Berkan bugün "Bir 'derin devlet' öyküsü" anlatmış.

"Bu anlattığım ama üstünü çok kapattığım öyküyü umarım isimler ve konu vererek de yazmak zorunda kalmam."

Yani kodları olan bir yazı bu. Bulmaca çzömekten hoşlananlar için....

Okumak için

Zaman

Zaman yazarları da belge tartışmasına dalmış durumdalar. Konuya biraz da müdahil oldukları düşünülürse aksi de beklenemezdi.

Ekrem Dumanlı bundan sonrasını merak edenler için yazmış. "Ergenekoncuların yeni hamlesi ne olacak?" diye söze başlamış Dumanlı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum