MEDYA KÖŞESİ

'Koru, Gül-Erdoğan çatışmasına kurban gitti!'

Umur Talu'dan Fehmi koru olayına çarpıcı bir yorum geldi. Talu'ya göre Koru, Erdoğan ile Gül arasındaki çekişmenin kurbanı...

'Koru, Gül-Erdoğan çatışmasına kurban gitti!'
GAZETECİLER.COM
Fehmi Koru
'nun Yeni Şafak gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılması medyada hararetle tartışılıyor. Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'e konuk olan Umur Talu ayrılığın perde arkasına dair çarpıcı iddialarda bulundu.

Fehmi Koru'nun gazetesinden ayrı düşmesiyle sonuçlanan sürecin arka planında politik bir hesaplaşma olduğunu söyleyen Talu, bu hesaplaşmanın tarafları olarak ise Tayyip Erdoğan'la Abdullah Gül'ü gösterdi. Başbakan'la Cumhurbaşkanı arasında bir çelişki ve çekişme olduğunu savunan GazeteHabertürk yazarı 'AKP'liler kızsa da artık bu gerçeği kabüllenmeli' dedi.

Fehmi Koru'nun bu çekişmeye dayalı bir sürecin sonunda Yeni Şafak'tan koptuğunu söyleyen Talu şöyle dedi:

Bence bu bu olay Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan çatışması. Yine Wikileaks ayağı var tabii. Edelman'ın dışında bir ABD yetkilisinin yazdıkları var. Gül'e çok yakın bir gazetecinin fikirleri arasında 'Gül'ün Erdoğan'a göre daha seküleri daha demokrat olduğu belirtiliyor. Gazetecinin ismi verilmiyor ama Gül ailesine çok yakın olduğu vurgulanıyor. Aynı belgede bu düşüncelerin tam tersini savunanlar da var deniyor. Ayrıca, 1 Mart tezkeresi sürecinde yazdıkları ortada. Bence Fehmi Koru'ya haksızlık da yapılıyor. ABD'yle gizli işbirliği yaparken bir de ABD hakkında o yazıları yazacaksa helal olsun yani.

İşte o anlar:


ÇOK OKUNANLAR