MEDYA KÖŞESİ

Koru başladı Altan'ın papucu dama atıldı

Star gazetesinde taşlar yerinden oynayacak. Fehmi Koru için özel köşe açıldı, başyazar Mehmet Altan'ın sırası değiştirildi.

Koru başladı Altan'ın papucu dama atıldı

GAZETECİLER.COM - Star'da "başyazar" krizi yaşanırsa şaşırmayın!
Bugün yazılarına başlayan Fehmi Koru için manşetin hemen altında özel köşe açıldı.
Başyazar Mehmet Altan ise sayfanın en altında kaldı.

SİTEDEKİ YERLER DEĞİŞTİ

Üstelik gazetenin internet sitesindeki yazarlar sıralaması da değişti.

Daha önce başyazar olarak ilk sırada yer alan Mehmet Altan, ikinci sıraya düştü. Onun yerini Fehmi Koru aldı.

TESADÜF MÜ MESAJ MI?

Star'daki bu özel köşe ve sıralama değişiminin dışında dikkat çeken bir ayrıntı daha var.

Fehmi Koru'nun Taha Kıvanç imzası ile kaleme aldığı ilk yazında Mehmet Altan'ın ağabeyinin yönettiği Taraf Gazetesi'ne çakıyor... Bir tesadüf mü bu yoksa bir mesaj mı? Yoksa, Mehmet Altan'ın şahsının ötesinde "liberallerle" başlayacak bir savaşın işareti mi?

MEHMET ALTAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Fehmi Koru, Star'a transferiyle ilgili Habertürk'te Ece Üner'in programında önemli mesajlar vermişti. Star'da "başyazarlık" mevzusu açılınca Fehmi Koru şunları söylemişti:
"Benim hayatımda tek övündüğüm sıfat yazarlık'tır. Başyazarlığı mı yazarlığı mı istersin deseler yazarlık derim. Zaman'da başyazarlık yaptım. Ama Star'da başyazı yaz deseler asla bu görece talip olmam. Mehmet Altan iyi bir yazar. Star'ın yeni döneminde görevini gayet güzel yaptı Mehmet Altan. Her halde görevini gayet güzel sürdürecektir."

İKİSİ BİRDEN BAŞLADI

Deneme
Star'da yazılarına başlayan Fehmi Koru
için ilk sayfada hemen manşet altında
özel bir yer açıldı. Bu özel köşenin kalıcı
mı yoksa geçici mi olduğu henüz
bilinmiyor?

Zaman'dan istifa ederek Star'a geçen Fehmi Koru, müstear isimle yazdığı Taha Kıvanç'ı da aynı gün işe başlattı. Bugün hem Koru'nun hem de Kıvanç'ın köşe yazıları çıktı.

Fehmi Koru köşesinden "Yeni Türkiye"yi yazarken, Taha Kıvanç imzası altında da medyaya yüklendi. Eleştirilerinden içinde yer aldığı yeni medya da nasibini aldı. Konu da YAŞ toplantısından yansıyan fotoğrafa sevinen ve üzülen medyaydı. Şunları yazdı:


SEVİNEN YAZARLAR BOZULACAK

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ilk gününden TV ve gazete manşetlerine yansıyan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı asker-sivil heyetin karşısında tek başına otururken gösteren fotoğraf pek çok meslektaşın kafa konforunu bozmuşa benziyor.

Ne yalan söyleyeyim, aynı fotoğrafa bakıp zafer çığlıkları atılmasını da anlamakta zorlanıyorum. Herhalde ben biraz tuhafım. (... ) Su ıslattı, ateş yaktı diye sevinir mi insan? Musluk tıkalı olduğu için su akmıyordu, kibrit bulunamadığı için ateş yanmıyordu; demokrasilerin doğal durumuna dönüşe bir bizde hayıflanılıyor, bir bizde seviniliyor...


TARAF'IN MANŞETLERİNE ÇAKTI


Fehmi Koru'nun eleştirilerinden önemli bir bölümü Taraf gazetesi aldı. Org. Işık Koşaner YAŞ’tan üç gün önce istifa ederek bir krizi önlediği

Deneme
Star'ın başyazarı Mehmet Altan, internet sitesindeki yerini de Fehmi Koru'ya kaptırdı... Altan'ın bu duruma nasıl tepki vereceği merak konusu.

ni belirten Koru, sözü Taraf'ın attığı manşetlere getirdi ve şu yorumu yaptı:

“Daha karpuz kesecektik” takılması bu sebeple bana makul gelmiyor...Aynı durum “Diklendi, ama dik duramadı” tespiti için de geçerli bence. Sonuçta kendi ordusuyla savaşacak değil ya bir hükümet..."

STAR OKURUNA "GİRİŞ"

"Bunun bir giriş yazısı olmadığının farkındayım elbette; yazmak üzere masaya oturduğumda öyle bir niyetim yoktu zaten... ‘Giriş’ yazıları, okurun tanımadığı, okur tarafından tanınmayanlar için gereklidir; hem sizler beni tanıyorsunuz, hem de ben sizleri...

Karşınıza çıktığım bu ilk gün, kendimi sanki hep sizlerle berabermişim gibi hissediyorsam, fena mı?

Fehmi Koru'nun köşe yazısını okumak için tıklayın