MEDYA KÖŞESİ

Koru, Aydın Doğan'ı neden bilgilendirdi?

Yeni Şafak'taki Taha Kıvanç köşesinden, Ertuğrul Özkök'ü alkışlaayan Koru'nun Ahmet Hakan'a bir çift lafı vardı

Koru, Aydın Doğan'ı neden bilgilendirdi?

"Takma isimle yazmanın raconu vardır" yazısında Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'e kazandırdığı Ahmet Arsan'ı anlatıyor Taha Kıvanç:

"Hürriyet gazetesinin sahibini, yazarlarını, bütün çalışanlarını tebrik ederim; böyle bir yayın yönetmeni gerçekten her gazeteye lâzım."


Nedeni var Kıvanç'ın bu övgüsünün.. Ertuğrul Özkök'ün 22 Mayıs 2009 tarihli "Bir gecede şöhret olmak" yazısından yola çıkmış Yeni Şafak yazarı.

"Gazetenin yayın yönetmeni, gazetesinin iftihar çıtasını bayat bilgiler içeren yazılar yazan müstear isme teslim ediyor ve bununla övünüyor..."

Taha Kıvanç, Hürriyet'in takma yazarını geçmişten tanıdığını da ima ediyor ve sözü Ahmet Hakan'ın dünkü yazısına getiriyor:

"Dün Hürriyet'in bir köşesinde benimle ilgili bir değini vardı. İlgisi iki elin parmaklarını geçmeyen sınırlı sayıda insanla (Bülent Arınç, Başbakanın eşi, ben...) sınırlı, hemen her konuyu getirip onlarla bir biçimde ilintileyen yazar, Akşam gazetesinde yayımlanan röportajıma kafasını takmış...

Onun değil de patronunun bilgisi olsun diye buraya yazıyorum: Röportaj talebi hakkımdaki o 'çirkin' ve yanlış değinme Akşam'da çıkmadan önce yapılmış, her hafta başı tekrarlanmış ve röportaj talepte bulunan nazik meslektaşı kırmamak için benim uygun gördüğüm zamanda gerçekleşmiştir.

Yaptığım şey, bir nevi cevap hakkı kullanmak...

Benim 'yakın olmak istediklerimi önce eleştirdiğimi' iddia ediyor yazar, böyle bir iddiaya sürekli kim muhatap, hatırlıyor musunuz? "

Fehmi Koru, Taha Kıvanç ismiyle yazdığı bu yazıyla, Akşam'da verdiği röportajın da hikayesini açıklamış oldu.

Meraklılarına duyurulur.


 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar