GÜNÜN MUHABİRİ

Konuksever & Sevinç & Ekinci & Şenay

Al Jezeera Türk

Konuksever & Sevinç & Ekinci & Şenay
Çatışmasızlık döneminde korucunun bir günü nasıl geçiyor? Korucu aşiretlerine ne olacak? İki ateş arasında kaldıklarını söyleyen korucular konusunda HDP ve siyaset bilimciler ne diyor?

Yaklaşık 67 bin geçici ve gönüllü köy korucusu var. Korucular, sürecin başarıyla sonuçlanması halinde kendi durumlarının ne olacağına ilişkin endişeliler.

Korucular terörle mücadele sürecinde son bulan kan davalarının yeniden ortaya çıkabileceği konusunda endişeliler... 

'Çözüm sürecine dahil edilmedik' diyen Korucular, "Akil İnsanların yaptığı toplantılara dahi çağrılmadık." yorumunu yapıyorlar.

Bazı korucular "sosyal güvencemiz yok" diyorlar, diğer yandan da korucu aşiretler ve suça karışan korucuların oluşturabileceği tehlikelere dikkat çekiyorlar. "Kimse 900 lira için ölmez" yorumunu yapan Korucu Aşiretleri üyeleri ise "Önce barışı, sonra haklarımızı istiyoruz'' diyerek kendilerinden yana kimsenin şüphesi olmamasını söylüyorlar.

Al Jazeera Türk'ten Abdülkadir Konuksever, Fatih Sevinç, Burhan Ekinci ve Gonca Şenay Çözüm Süreci ve Korucular dosyasında çok çarpıcı sorulara cevap arıyor, pek çok korucu ve korucuların çatı örgütlerine giderek sorunları, dertleri, talep ve beklentilerini dile getirme imkanı veriyorlar.

Türk medyasında son yıllarda az görülen bir anlayışla, meseleyi derinlemesine ve tüm yönleri/tarafları ile analiz eden dosya haberi de Al Jazeera Türk muhabirlerini günün muhabiri seçmemize yol açtı.
ÇOK OKUNANLAR