MEDYA KÖŞESİ

Konda Genel Müdürü de Taraf'ı bıraktı

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, "açıklamaları, sosyal medyadaki polemikleri, yorumları okurlar gibi ben de kenardan izliyorum." dedi ve son yazısıyla okurlara veda etti.

Konda Genel Müdürü de Taraf'ı bıraktı

GAZETECİLER.COM - Taraf gazetesinin Ahmet Altan sonrasında yaşadığı süreci iyi değerlendiremediğini ileri süren Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır,  "açıklamaları, sosyal medyadaki polemikleri, yorumları okurlar gibi ben de kenardan izliyorum." dedi ve son yazısıyla okurlara veda etti.

İşte Ağırdır'ın son yazısından bir bölüm:

YAŞANANLAR AHMET ALTAN SONRASI ARTÇILARI

"Sonuç olarak Taraf’ın Ahmet Altan sonrasına geçişi yönetilemedi. Aslında bugün yaşananlar biraz da artçı sarsıntılar. Yeni bir kimlik, yönetim ve tarz oluşturamamış olmanın sorunları. Yönetilemeyen sürecin basit insani, mesleki ve kurumsal yönetim hataları başka tartışmaları tetikledi. Editoryal tercihler, alınamayan ücretler, hepimizi her gün her yerde kuşatan AK Parti yandaşı ya da karşıtı olmak gerilimi, ülkenin içinden geçtiği kritik süreçteki siyasi ve toplumsal ruh hâli, her şey birbirini çoğalttı.

Başka zamanda, başka bir gazetede olsaydı daha kolay yönetilebilecek sorunlar ülkenin içinden geçtiği çözüm sürecinin, siyasal kutuplaşmaların içinde daha büyük odak ve anlam kaymalarına yol açtı.

Ne yazık ki bu kayışları dışarıdan aktörler değil, kalanıyla, gideniyle, patronuyla, yayın yönetmeniyle, habercisiyle, yorumcusuyla Taraf mensupları üretti.

Taraf’ı yaratanların bazılarının yazdıkları, söyledikleri, neredeyse tüm Taraf’ın başarılarını, geçmişini tartışılır kılıyor bir yandan; geleceğinde de bu tartışmaların süreceği izlenimi veriyor diğer yandan. (...)

SAĞOLASIN, VAROLASIN TARAF

Son yazımdaki cümlemle bitireyim. Galiba en doğru şey, kendimize ve yaptıklarımıza büyük gereklilikler, misyonlar, kutsallıklar, kibirler yüklemeden oldukça sade bir noktadan sade bir iş yapmaktır: Bulunduğumuz yerde kendi işimizi gerekli özenle, titizlikle, emekle yapmaya çalışmak. Barış, demokrasi, yarınlar büyük adımlardan çıkacak değil küçük adımlarla inşa olacak çünkü.

Bu benim Taraf’taki kırkıncı ve son yazım. Ahmet Altan’ların ayrılışının ardından gelişen ilk büyük sarsıntıda, ne patronu ne de bir tek Taraf mutfağında çalışan insanı tanımadan, hiç kimseyle de konuşmadan geldim. Kısa süreliğine de olsa Taraf’ın bir parçası olmaktan da çok ama çok gurur duydum.

Fikrî öncülüğünden başlayarak bu gazeteyi var edenlere teşekkürler. Başta sevgili Neşe Düzel’e ve Taraf’ın mutfağındaki sessiz emektarlara başarılar. Hoşçakal sevgili Taraf okuru. Ben yine asıl yerime T24’e dönüyorum.