MEDYA KÖŞESİ

Komutan emriyle yazar atayanlar

Star yazarı Ergun Babahan, Anayasa değişikliğine muhalif olan gazetecilere çatmış...

Komutan emriyle yazar atayanlar
GAZETECİLER. COM - Medyada şimdi de "yeni anayasa" kapışması yaşanıyor. Doğan grubu tam saha savunma yaparken...
Muhafazakar medya da iktidara topyekün destek çıkıyor...
İşte Ergun Babahan'ın bugünkü köşe yazısı da o mealde...
Yeni anayasa karşı çıkan medya mensuplarına çakıyor...
Diyor ki;

Kimi Özal'a mektup yazıyor, kimi doğrudan yapamazsın diyor. Gerici çevrelerde tatlı bir telaş. Peşimize Ergenekon'ın fino köpeklerini takıp yalan-yanlış yazı yazdırmaya çalışıyorlar. Kendi tetikçilerini susturduk ya, şimdi kiralık tetikçi kullanıyorlar.

Kardeşim, bu darbe anayasası nasıl değişecek? Öneriyi tartışmıyorsun, karşı öneri getirmiyorsun. Söylediğin tek şey, ''Bunlar yapamaz.'' Niye? Telefon açıp karton teşviki isteyemedikleri için mi? Neymiş yargıyı ele geçireceklermiş. Demek ki, yargı birilerinin elinde ve bu arkadaşlar, yargının bu ellerde olmasından memnun.

Yoksa bir dönem Sarıyer'de ortaya çıkan borsa manipülasyon dosyaları nasıl kapatılırdı değil mi? Dönüp dolaşıp yargı diyorlar ama Genelkurmay Başkanı'nın sürmekte olan bir davaya doğrudan müdahalesini eleştirmek bir yana, manşete çıkarıp sahip çıkıyorlar.

Askere teslim olmayı demokrasi sayıyorlar.  Komutan emriyle yazar atamaktan gocunmayıp, devletin resmi politikalarına sonuna kadar sahip çıkıp, sonra da bağımsız basından bahsediyorlar.

Hadi oradan.

Bu kadar değil elbette...
Yazının tamamı için

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar