MEDYA KÖŞESİ

Kollarımı açaydım da gitme Sırrı diyeydim!

Mirgün Cabas'tan, milletvekili adaylığı gündemde olan Radikal yazarı Sırrı Süreyya Önder'e ilginç bir çağrı geldi: Sakın milletvekili olma!

Kollarımı açaydım da gitme Sırrı diyeydim!
GAZETECİLER.COM
12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olması beklenen Radikal yazarı Sırrı Süreyya Önder'e Mirgün Cabas'tan ilginç bir çağrı geldi. Mirgün Cabas, Radikal yazarının aday olması durumunda kendisine oy vereceğini söylemesine karşın 'adaylıktan vazgeç' çağrısı yapıyor.

Milletvekilliğinin ve profesyonel siyaset hayatının en sıkıcı yanlarını özetleyen Cabas, grup toplantılarından, kravat ve takım elbise zorunluluğundan, komisyonlardan söz ederek "Kravat diyorum, parmak izi diyorum Sırrı, daha uyanmadın mı?" diyor:

"Sırrı Süreyya Önder milletvekili oluyor. Aday olacağına göre seçilecek demektir. Onun ismi orada öyle yazılıyken gidip mühürü başkasının üzerine basamayacağımıza göre, Sırrı’yı Meclis’te sayabiliriz şimdiden, hayırlı olsun. Ama ben buna razı değilim. Niyetim de Sırrı’yı Meclis’e göndermek değil. Tam aksi. Sonradan “kollarımı açaydım da gitme diyeydim” durumuna düşmemek için üzerime düşeni yapıyorum. 

Sırrı’nın aklını kim çeldi, nasıl çeldi bilmem. Tahminlerim var ama... Olaya bir cinayeti çözer gibi bakarsak, “kimin çıkarı varsa o çelmiştir” diyebiliriz. Bu durumda “milletin sana ihtiyacı var” diyenler, zanlı listesinin başında. Doğrudur. Milletin Sırrı Süreyya’ya ihtiyacı var. Ama orada değil, şimdi olduğu yerde lazım bize.

Sırrı’nın seçildiği gün

Lacilerini çekip kayıt günü Meclis’e gidecek. Kravatı cebinde. İçeri girerken bağlayacak mecbur boynuna. Her yere imza atacak, genel kuruldaki elektronik oylama mekanizması için parmak izi verecek. Kravat diyorum, parmak izi diyorum Sırrı, daha uyanmadın mı?"


Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR