MEDYA KÖŞESİ

'Kıt hukuk bilgisi' ile sorduğu soru

Canlı yayına bağlanan Altaylı stüdyodaki Sabih Kanadoğlu, Süheyl Batum, Mete Göktürk gibi ünlü hukukçuların da gündemini değiştirdi...

'Kıt hukuk bilgisi' ile sorduğu soru
GAZETECİLER.COM
Anayasa Mahkemesi'nin referandum kararı Habertürk ekranlarında da yoğun şekilde tartışıldı. Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş uzman konuklarıyla konuyu ela alırken programa telefonla katılan Fatih Altaylı stüdyodaki Sabih Kanadoğlu, Süheyl Batum, Mete Göktürk gibi ünlü hukukçuların da gündemini belirledi.

Canlı yayındaki tartışmaya kendi talebiyle telefonla katılan Fatih Altaylı stüdyodaki konuklardan merak ettiği bir konuda görüş almak istediğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla yasal düzenlemelerin içeriğine müdahale edildiğini düşünen Altaylı mahkemenin metin yazma yetkisinin normal olup olmadığını sordu. 'Kıt hukuk bilgimle de olsa aklıma taklıdı' diye devam eden Altaylı, bu uygulamanın bir içtihat olarak devam etmesi durumunda olası gelişmeleri de sordu. Altaylı'nın sorusundan sonra ise stüdyodaki tartışmanın gündemi de büyük oranda değişti.

Sabih Kanadoğlu, Altaylı'nın sorusunu 'enteresan ve önemli' bulurken mahkemenin esasen böyle bir yetkisinin olmadığını söyledi ancak konu program boyunca uzun süre tartışıldı.

İşte o anlar:

Yorumlar