MEDYA KÖŞESİ

Kışanak, BDP'nin dönüşü için ne istedi?

Habertürk'te Balçiçek İlter'e konuk olan Gültan Kışanak, BDP'nin meclise dönüşü ve yükselen şiddet dalgasını değerlendirdi...

Kışanak, BDP'nin dönüşü için ne istedi?
GAZETECİLER.COM
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Kürt sorununda yükselen şiddet dalgası ve BDP'nin boykotunu değerlendiren Kışanak meclise dönüş konusundaki tutumlarını anlattı.

Kışanak meclise dönmeleri konusunda tabanlarından olumlu ve olumsuz tepkiler aldıklarını kaydederken topu 'demokratik Türk kamuoyun'a attı.
"Belediye başkanlarımız tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi bugün. Şu anda 4000 bin BDP'li cezaevinde. Kamuoyu bu tutuklamalara tavır almalı. Bir tutum almalı. Tabanımızda bize 'bu şartlar altında meclise niye gideceksiniz ki' diyenler de var."

Gültan Kışanak: 1400 kişi tutuklanacak diye yazıldı, son bir haftada 400 kişi gözaltına alındı, biz şimdi çetele tutuyoruz. BDP'nin demokratik siyasetteki ısrarı devam edecek. Biz başka bir seçenek başka bir alternatif olmadığını düşünüyoruz. Grubumuz meclise dönüşü tartışıyor ve doğru kararı alacaktır. Meclise dönüş için son haftaya girilirken binlerce insanı tutuklamak ne anlama geliyor.

Balçiçek İlter: Örgütün saldırıları var ama....

Gültan Kışanak: Yakalasınlar o zaman. Tutuklananlar arasında kaç tane PKK'li var peki? Daha bugün il-ilçe başkanlarımız belediye başkanlarımız gözaltına alındı. Büyük ihtimalle tutuklanacaklar. Rakamlar ortada, tutuklananların hemen hepsi BDP'li. Biz bize verilen her oyun kıymetini çok iyi biliyoruz. Ama şu andaki durum şu: PKK eylem yaparsa BDP'liler tutuklanacaklar. Basın açıklamasına katılan, gösteriye katılan herkes 'terör' suçundan içeri alınıyor. Kamuoyu bu tutuklamalara tavır almalı.

Kışanak'ın meclise dönüş konusunda olumlu bir açıklamada bulunmaması karşsında İlter'den ilginç bir karşılık geldi: "Hevesimiz kursağımızda kaldı açıkçası, meclise dönüş müjesini almak isterdim"