MEDYA KÖŞESİ

Kimin saçlarına kar yağdı?..

Doğan dışındaki gruplar itiraz edince kaleminden zehir damlayan birileri inanılmaz bir hırçınlıkla yazılar yazdı.

Kimin saçlarına kar yağdı?..
GAZETECİLER.COM
Ekrem Dumanlı da bugünkü yazılarından birinde IFRA ve WEF olan uluslararası basın birlikleri toplantısını yazmış…
Ama çok nazik bir üslûp kullanmış…
Hakaret yok…
Sadece adını vermeden Oktay Ekşi için “saçlarına kar yağmış” deyimini kullanmış…
Bakın nasıl…
 
WAN TOPLANTISI VE SEVİYE ÖLÇÜMÜ
Uzlaşma ve Empati ama nasıl?
Bazı meslektaşlarımız “uzlaşma” deyince “her konuda fikir birliği” zannediyorlar…
“Uzlaşma”; “azami” değil, “asgari” müştereklerde “uyum” sağlamaktır…
Keza “empati” de “bir kişinin kendisini, karşısındakinin yerine koyması” değil, kendisi gibi düşünmeyen birinin o düşüncelerini hangi duygularla kabul ettiğini anlayabilmek, hoş görebilmektir.
Bu tariflere göre uzlaşır, empati duyarsak, ne kavga olur, ne hakaret!..
Adnan Berk Okan
 
Hindistan'da bir toplantı yapıldı. Kısa adı WAN-IFRA ve WEF olan uluslararası basın birlikleri bu seferki toplantısında Türkiye'yi eleştiren bir rapor da yayınladı. Doğan Grubu'na verilen vergi cezası ile ilgili tartışma ilk defa bu toplantıya taşınmış oldu. Bu kararda birliğe kayıtlı hatta orada görevli Doğan yöneticilerinin payı var mı; bilemiyorum. Ancak toplantıya katılan sadece Doğan yöneticileri değildi. Sabah'tan, Star'dan ve Zaman'dan da katılımcılar vardı; çünkü bu gruplar da WAN ve WEF'e üyeydi. Doğan dışındaki katılımcılar raporun objektif olmadığını; Türkiye ile ilgili bir rapor yayınlanacaksa kendilerinin de dinlenmesi gerektiği söylediler. Haksız da sayılmazlar. Madem ciddi bir örgütsün, madem hakem gibi davranıp bir rapor hazırlıyor ve dünya kamuoyuna duyuruyorsun; herkesin görüşünü al, sonra rapor yaz.. Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu öyle yapıyor mesela...
Doğan dışındaki gruplar itiraz edince kaleminden zehir damlayan birileri inanılmaz bir hırçınlıkla yazılar yazdı. Yaşlı başlı adamlar. Tecrübesiyle örnek olması gereken soğukkanlı kalmaya mecbur insanlar. Gel gör ki nezaket kurallarına riayet etmemeyi maharet sanıyorlar. Meslektaşlarına 'donsuz şövalye ', 'Fazilet mücahitleri' gibi laflar söylemek yakışıyor mu yaşını başını almış zevata?
Doğan Grubu maalesef bir hatada hâlâ ısrar ediyor. 'Ben ne dersem o; başkası arkamdan gelir yahut susar' şeklinde özetleyebileceğim bir imaj veriyorlar. Bu da meslektaşlarını kırıyor, üzüyor, karşı tarafa itiyor. Bir rapor yazılacaksa keşke ortak bir görüş oluşturulsaydı. Ve keşke saçlarına kar yağmış insanların ağzı bu kadar bozuk olmasaydı. Üslup o kadar bozuk ki bazen hızını alamıyor AB raportörü Ria Oomen Ruijten'i bile tokatlamaya kalkıyor. Oysa WAN raportörü mü bilir Türkiye'yi, AB raportörü mü?
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar